Hastane bahçesinde düzenlenen programda yeni doğan bebeklerin adına birer fidan dikildi. Kampanyaya katılan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem, Van ve çevresinde ağaçların ve yeşilliğin az olduğunu belirterek, “Bu proje ile amacımız bir çevre bilinci, bir farkındalık oluşturmaktır. Peygamber Efendimiz, ‘Kıyametin kopacağını da bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ hadisinden de yola çıkarak inşallah biz bu konuda memleketimize öncü oluruz” dedi.


Proje dahilinde yılda iki kez hatıra ormanına fidanların dikileceğini ifade eden Öktem, “Bugün yaklaşık 150 fidan dikmeyi hedefliyoruz. Bebeklerimiz adına birer fidan dikeceğiz ve her fidana da bebeklerin künyelerini asacağız. Bu projemizin hayırlı olmasını diliyor, katılımlardan dolayı da herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Öte yandan, 21 günlük ikizleriyle fidan dikimi etkinliğine katılan İsmet Ayık ise, “Çocuğumuz olursa adını Hasan ve Hüseyin bırakacağız diye dua etmiştik. 21 gün önce ikizlerimiz oldu. Adlarını Hasan ve Hüseyin bıraktık. Bugünde hastaneden taburcu olduk. Çocuklarım ve eşimle birlikte fidan etkinliğine katıldık” dedi.


Fidan dikimi programına Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü M. Zahir Karataş, hastane yöneticileri, sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Wan Haber