Konak Belediyesi sürdürdüğü ambalaj atığı geri dönüşüm kampanyasını yaygınlaştırmak için apartmanlara da geri dönüşüm kutusu yerleştiriyor. Kentin belli noktalarında, iş yerlerinde ve kamu kuruşlarında bulunan geri dönüşüm kutuları artık apartman girişlerinde de olacak.
Belediyeyle birlikte Çevko ve Özmüşler Geri Kazanım Firması işbirliğinde sürdürülen kampanya bundan sonra daha yaygın ve kolay bir hale gelecek. Geri dönüşüm kutuları teker teker apartmanlara yerleştirilirken Konak Belediyesi'nin çevre gönüllüsü çalışanları da apartman yöneticilerine ve görevlilerine geri dönüşümün önemini anlatıyor. Hazırlanan detaylı broşürler eşliğinde ambalaj atıklarının çöp olmadığı, geri dönüştürülebileceği anlatılıyor.
"BÜTÜN DÜNYA EVİMİZ"
Çevre bilincini atık yağ geri kazanım, atık pil toplama, biyoçözünür poşet, bez torba ve file kullanımının yaygınlaşması, ev hayvanları için dışkı torbası ve eldiven kampanyası gibi projelerle İzmir'de çevre duyarlılığını artıran Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, ambalaj atığı geri dönüşümünde de İzmir'in örnek olacağını söyledi. "Bütün dünya evimiz" diyerek çevre için gösterilen duyarlılığın dünyayı ve geleceği korumak olduğunu dile getiren Başkan Tartan şunları söyledi: "Değerli kent sakinlerimizin desteği ve duyarlılığıyla gelişeceğine ve daha da büyüyeceğine inandığım geri dönüşüm projemizde İzmirlilerle el ele veriyoruz. Bu geri dönüşümle çevremizi korumanın yanında enerji tasarrufu sağlayarak ülke ekonomisine de artı değer kazandırıyoruz. Ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması, geri kazanım uygulamalarında en kolay yöntem ve gelecek nesillerin dünyada yaşayabilmesi için de çocuklarımıza karşı yüklendiğimiz bir görev ve sorumluluktur."
(AH-Y)

31.01.2013 10:36:23 TSI

Editör: Wan Haber