Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Türkiye'den her 6 dakikada bir iş kazası olduğunu, her 6 saatte de bir işçinin hayatını kaybettiğini belirterek, ''İş sağlığı ve güvenliğini bir maliyet olarak değil, iş yerlerinin daha huzurlu, çalışanların daha mutlu ve işletmelerinin daha verimli olabilmesi için bir öncelik olarak görülmesi gerekir'' dedi.
Kayseri Ticaret Borsasınca ''İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'' ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi. Kayseri Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun getirdiği yenilikler konulu bilgilendirme semineri, Kayseri Ticaret Borsası üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Bilgilendirme seminerinde açılış konuşmasını yapan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, ''Bilindiği gibi 30 Haziran 2012 tarih ve 28339 sayılı resmi gazetede yayınlanan 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 01 Ocak 2013 tarihi itibari ile yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Bu kanunla küçük ve büyük ayrımı yapmadan bütün iş yerlerini kapsayacak şekilde işverenlere birçok yükümlülükler getirilmiştir'' dedi.
Ünlü, ''Ülkemizde her 6 dakikada bir iş kazası olmakta, her 6 saatte de bir işçimiz hayatını kaybetmektedir. Ülkemizde önemli bir sorun olan bu iş kazalarının ve meslek hastalıklarının korumaya yönelik önlemleri almak, çalışma hayatındaki bu eksikliği ve olumsuzlukları ortadan kaldırmak amacı ile gelen bu yasa sayesinde alınacak tedbirler ile birçok yaralanma ve ölümle sonuçlanabilecek kazaların önüne geçmemiz mümkün. İş sağlığı ve güvenliğini bir maliyet olarak değil, iş yerlerinin daha huzurlu, çalışanların daha mutlu ve işletmelerinin daha verimli olabilmesi için bir öncelik olarak görülmesi gerekmektedir. Biz de bu konu ile ilgi üyelerimizi bilinçlendirmek için böyle bir seminer düzenledik'' diye konuştu.
(ZB-Y)

18.02.2013 11:21:06 TSI

Editör: Wan Haber