Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Balıkesir İl Başkanı Mehmet Ali Özcan, kağıt banknot ve demir para üzerindeki merkez bankası ibarelerinin farklı yazıldığını belirterek, hangisinin doğru olduğunu sordu.
HEPAR İl Başkanı Mehmet Ali Özcan, elindeki 10 TL'lik banknotu gazetecilere göstererek merkez bankası yazısına dikkat çekti. Başkan Özcan, "Bu banknotlardan altı tane sıfır atılmış. Altı tane sıfır atmak ile para değer kazanmıyor. Ama burada cumhuriyet ile oynadılar. Bu paranın üzerinde eskiden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazardı. Şimdi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yazıyor. Bunun nedeni; banknotun üzerinde Güneydoğuda ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde şehit düşen askerlerimizin, polislerimizin kanı var. Hakimlerimiz, savcılarımız onlar da dahil, onların da kanı var. Yine bu paranın üzerinde bu şehit yakınlarımızın bebelerinin, kardeşlerinin, analarının, dedelerinin, ninelerinin, sevdiklerinin, eşlerinin gözyaşı var. Bu paranın üzerinde gazilerimizin organ parçaları var. Bu Türk parasıdır, paraya karşı büyük saygımız var da, Türk menşeli değildir. Bu para İsrail menşeli, Amerikan destekli bize yutturulan Türk parası olarak tedavülde" dedi.
İl Başkanı Mehmet Ali Özcan, 10 TL'deki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yazısını gösterdikten sonra eline aldığı 1 TL üzerindeki yazıyı da göstererek bu farkın neden kaynaklandığını sordu. Mehmet Ali Özcan, "Bu demir bir liraların üzerinde de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazar. Buna mı inanacağız, buna mı inanacağız? Türkiye Cumhuriyet mi? Türkiye Cumhuriyeti mi?" diye konuştu.

İDDİASINA GENEL BAŞKANI BİLE İNANMADI
Büyükşehir yasası ile Balıkesir il merkezinde kurulacak iki yeni belediyeye de talip olduklarını söyleyen HEPAR İl Başkanı Mehmet Ali Özcan, Balıkesir'de yüzde 25 ile 30 arası oy alacaklarını iddia etti. Yüksekten konuşan Özcan, "Balıkesir'in Büyükşehir olması ile iki belediyenin ikisine de talibiz. Belediye meclisine kesinlikle en az 20 tane arkadaşımız sokacağız. Balıkesir'de benim hedefim yüzde 25 ile 30 arası oy almak. Sayın Pamukoğlu ile de görüştüm. Hatta toplantıda kendisi ile ters de düştük. Pamukoğlu, çıtayı biraz düşük gösterdi. Ben de kendilerine dedim ki 'sizin sözünüze katılmıyorum, çıtayı daima yüksek tutacaksın, eğer sizin gösterdiğiniz çizgide isek Balıkesir İl Başkanlığını siz onayladığınız halde bırakıyorum' dedim. Otur oturduğun yerde dedi, hedef sizin gösterdiğiniz hedeftir dedi. Bende görevimin başına geçtim" dedi.
(BD-YU)

06.12.2012 17:36:44 TSI

Editör: Wan Haber