Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde mücadele eden Mersin Hentbol Takımı, ligdeki ikinci yarı hazırlıklarına başladı.
İlk yarı oynadığı 12 maçın 5'inden galip, 7'sinden ise mağlup ayrılan Mersin Hentbol Takımı, topladığı 10 puanla ilk yarıyı 9. sırada tamamladı. Lige verilen arada çalışmalarını Mersin'de sürdüren ekip, ikinci yarıda seri galibiyet alma hedefinde. İkinci yarının ilk maçında evinde Beşparmak Spor Kulübü ile karşılaşacak olan Güney ekibi, bu maçı kazanıp ikinci yarıya galibiyetle başlamayı planlıyor.
Çalışmalar ve Beşparmak Spor Kulübü maçı ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Hentbol Takımı Antrenörü Osman Özoğlu, ilk yarıdaki başarılarını ikinci yarıda da sürdürmeyi hedeflediklerini ifade ederek, "Çünkü ligin başında herkes bizim küme düşeceğimizi söylüyordu ama beklenen olmadı. Biz lige iyi başladık ve beklentilerin çok üstünde ilk yarıyı bitirdik. Bu yüzden ikinci yarı bizim için çok önemli. İkinci yarının çalışmalarına başladık. 20 kişilik kadromuzla haftanın 5 günü idmanlarımızı yapıyoruz. Mali sıkıntıdan dolayı hazırlıklarımızı Mersin'de sürdürüyoruz. Ama biz çalışarak bu ligde başarılı olacağımıza inanıyoruz. Ligi 7. veya 8. sırada bitirerek Play-off'a kalmak istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inancımız sonsuz" dedi.
Transfer çalışmaları hakkında da bilgiler veren Özoğlu, "Çankaya Belediyesi Anka takımından 2 oyuncu ile görüşüyoruz. Eğer anlaşmaya varırsak bu ikinci oyuncuyu transfer edeceğiz. Bunun dışında şu anda transfer gündemimizde oyuncu yok" diye konuştu.
Lig'in ikinci yarısının ilk maçında karşılaşacakları Beşparmak Spor Kulübü maçını da değerlendiren Özoğlu, "Beşparmak Spor bizim kardeş takımımızdır. Ne kadar Kıbrıs takımı olarak gözükse de kulübün merkezi Mersin'dir. Bu yüzden bu maçın kardeşçe geçeceğine inanıyoruz. Bu maçı kazanıp ligin ikinci yarısına iyi başlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
(KRY-BH-S)

09.01.2013 14:41:09 TSI

Editör: Wan Haber