Hendek İlçesi Belediye Başkanı Ali İnci ve belediye personeli, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde empati kurabilmek için siyah bant takarak çalıştı.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'yi ziyaret eden Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Aşkın Şentürk ve üyeler, 14 yıldır kendilerine destek olan Ali İnci'nin empati yapmak amacıyla uyguladığı bu projeyle kendilerinin yanında olduğunu belirtti. Hendek Cumhuriyet Meydanından belediye önüne kadar slogan atarak yürüyen görme engelli vatandaşları kapıda karşılayan Ali İnci; "Desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sizlerin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Gerçekleştirilecek her programınıza şahsım adına ve Hendek Belediyesi adına destek olacağız" dedi.
Yürüyüşün ardından Belediye Başkanı İnci'nin makamına geçen Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Aşkın Şentürk ve üyeler burada İnci'ye plaket sundu. Plaket töreni öncesi bir konuşma yapan Aşkın Şentürk, görme engelli vatandaşlarında spor yapma hakkının olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu konuda profesyonel düşünüyoruz. Yalnızca topa vurmak için değil il spor müdürlüğüne tescilimizi yaptırdık. Türkiye engelliler federasyonuna bağlandık. Allah nasip ederse ocak ayının sonlarında Türkiye resmi müsabakalarına başlıyoruz. Burada 8 branş 15 dalda girdik. Bütün tescillerimizi öyle yaptırdık. Çünkü elimizde 7080 tane spor yapabilecek engellimiz olduğunu tespit ettik. Bunları yavaş yavaş kademe kademe B 1 futbol, B2 futbol takımları oluşturduk. Golball takımı olarak oluşturduk. Şimdi bunun arkasından atletizm, bisiklet binme, yüzme gibi alt yapısı olan arkadaşlarımız var. İl spor müdürümüz şu an milli takım halter antrenörlüğünü bize vermiş durumda ve en profesyonel antrenörleri tahsis etti. Bu konuda Başbakanımızın çok büyük hassasiyeti var"
Başkan Şentürk yaptığı açıklamanın ardından Belediye Başkanı Ali İnci'nin gözlerini siyah bantla kapattı. Gözlerini siyah bantla kapatarak empati kurduğunu ve bu yaşamın zorluklarının beraber aşılabileceğini belirten Başkan İnci; şöyle konuştu: "Çok değerli Sakarya'daki dernek başkanımız ve yönetim kurulu ve üyeleri hepiniz hoşgeldiniz. Başkanın gözüme takmış olduğu ve görmemi engelleyen bu olayda empati yapma durumuna gelmiş oldum. 14 yıllık süre içerisinde görme engellilerle alakalı tamamen kalp gözü açık ve konuşmayla duymayla bir iletişim içerisine girmiş olduk. Şimdi düşünüyorum ne yapmışız diye. İlk olarak görme engelli bir arkadaşımızı işe alarak görme engellilerin zorluklarını yakından görerek onunla birlikte çalışmaya başladık. Türkiye'de ilk olarak görme engelli yollarını Hendek'in kaldırımlarında yaparak, Başbakanlık Özürlüler İdaresi tarafından örnek kent seçildik. Görme engellileri daha iyi anlayabilmek için Türkiye'de büyük bir toplantıyı ve 15 günlük bir kampı Hendek'te gerçekleştirdik. Görme engelli kardeşlerimiz Hendek sokaklarında bastonlarıyla yürüdü. Daha sonra Altı Nokta Körler Derneği Sakarya Şubesi'ne bilişim sınıfı açtık. Türkiye'de bir ilke imza atarak görme engelli kardeşlerimizi Kartepe'de kayak yaptırmaya götürdük. Şimdi de görme engelli kardeşlerimiz futbol oynamak istiyor ve bizde bu sese duyarlı olan futbol topuyla birlikte şu anda yeni bir organizasyonla bizde onlara sponsor olduk. Engelli kardeşlerimizin daha mutlu olmaları için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."
(RKO-HO-Y)

03.12.2012 14:43:04 TSI

Editör: Wan Haber