Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yeni göreve başlayan hemşireler, oryantasyon programını başarıyla tamamladı.
ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yeni göreve başlayan hemşirelere yönelik, hastanenin yönetim yapısı ve işleyişi hakkında bilgilendirmek, hemşirelerin hastaneye uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 4 günlük "2013 Yılı Oryantasyon Eğitim Programı" gerçekleştirildi.
Eğitim programına ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Oğurlu, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Bakiye Uğur, Başmüdür Vekili Tanju Çoğan, Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcıları Müjgan Aydemir, Yasemin Uyar, Fatma Kızılırmak, Eğitim Hemşiresi Feyza Er, Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ve hemşireler katıldı.
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, yaptığı açılış konuşmasında; hemşirelerden mesleğe ve ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başladıkları bugünlerde güzel hizmetlerde bulunmalarını istedi. Yapacakları çalışmaların öncelikle kendilerine, ailelerine, kurumumuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dileyen Birincioğlu, "Benim sağlık sektörü içindeki 32. Yılım. Bu geçen süre içinde gördüğüm, hemşirenin önemi gün geçtikçe artıyor. Hemşirelerin eğitim ve hizmet kaliteleri de yükseliyor. Kalifiye insan profiline ihtiyacımız var. Hemşire arkadaşlarımızın gayet iyi yetiştiklerini ve iyi eğitim aldıklarını, önemli bir kısmını da sahada öğreneceklerini biliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, görevlerinizde başarılar diliyorum" dedi.
Başhekim Doç. Dr. Mustafa Oğurlu da, sağlıkta yaşanan şiddetin yüzde 30'unun tıbbi sorunlar, % 70'inin iletişim becerisinden kaynaklandığını belirterek, "Oryantasyon Programındaki tüm konu başlıkları özenle seçilmiş olup multi disiplin içerisinde hazırlanan bilimsel program 12-13 Şubat tarihlerinde teorik eğitim ve 14-15 Şubat tarihlerinde pratik eğitim şeklinde yapılmıştır. Biz sizlerden vicdanlı, merhametli ve gerçekten kendi aileniz, kendi evladınız gibi insanlara yaklaşmanızı istiyoruz. Mesleğinizin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz ve her konuda sizlere destek vermeye hazırız. Hepinize görevinizde başarılar diliyorum" diye konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Başmüdür Vekili Tanju Çoğan, hastanenin tanıtım sunumunu yaparken; Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Müjgan Aydemir de, hemşirelik hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgiler vererek ideal bir hemşire nasıl olmalıdır konusunda hemşirelerimizi aydınlattı.
Dört gün süren 2013 Yılı Oryantasyon Eğitim Programı, birim sorumlu hemşireleri ve öğretim üyelerinin de bilgilendirme sunumları ile son derece verimli geçerken, hemşirelerimiz programdan duydukları memnuniyetlerini ifade etti.
(MB-İK)

19.02.2013 10:33:51 TSI

Editör: Wan Haber