Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve böbrek nakli gereken Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan için Edirneli hemşehrileri seferber oldu. Edirne'nin Musabeyli köyü sakinleri, 18 yaşından büyük 40 yaşından küçük kadın erkek herkesin Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a böbreklerini bağışlamaya hazır olduklarını belirtti.
10 Ocak gazeteciler günü nedeniyle AK Parti Edirne il teşkilatında düzenlenen etkinlikte söz alan Musabeyli köyü sakinlerinden Ercan Beyazkoç, Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'ndan söz isteyerek bir açıklama yapmak istediğini söyledi. Beyazkoç, köy sakinlerinin bir kararını açıklamak için söz aldığını ifade ederek, "Musabeyli köy sakinleri, muhtarımız, ihtiyar heyeti beni görevlendirdi. Bir karar aldık, 18 yaşından büyük 40 yaşından küçük kadın ve erkekler, bir böbreğimizi uysun uymasın, eski Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan'a bağışlamak istiyoruz . Bu kararımızı Unakıtan'a iletmenizi rica ediyoruz" dedi.
Müezzinoğlu da bir hekim olarak Musabeyli köyü sakinlerine duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek, "Umarım eski Maliye Bakanımız kısa sürede sağlığına kavuşur. Buradan tüm Türkiye kamuoyundan organ bağışı konusunda duyarlı olmalarını bekliyorum" dedi.

11.01.2013 12:32:58 TSI

Editör: Wan Haber