İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Kent merkezinde faaliyet gösteren tüm hemşehri derneklerinin kalbi Samsun için atmalıdır" dedi.
Çatkaya-Kadamut Köyü Dernek Başkanı Cemal Boğa ve yönetim kurulu üyeleri İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Cemal Boğa, Samsun'un en eski yerleşim merkezlerinden olan Kadamut'un bugünkü adıyla Çatkaya köyünde bir çok medeniyetin ve uygarlığın izlerinin bulunduğuna dikkat çekti. Bin yıllık tarihi geçmişi olan Çınartepe'nin Çatkaya köyünün sembolü olduğu ifade eden Cemal Boğa, "Bizim amacımız tarihi çok eskilere dayanan ve birçok medeniyete ve uygarlığın izlerini taşıyan köyümüzün tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmaktır. Köyümüzün tanınırlığı olmayan ama köy halkı tarafından doğal, şifalı kaynak suyu bulunmaktadır. Gayemiz köyümüzün bu belirgin özellikleri ile örf ve adetlerini gelecek kuşaklara tanıtmak ve yaşatmaktır" diye konuştu,
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Demirtaş, örf, adet ve geleneklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda tüm hemşehri derneklerine önem verdiklerini anlattı. Hemşehri derneklerinin Samsun için kültürel bir zenginlik olduğunu ifade eden Demirtaş, tüm hemşehri derneklerini kucaklayan bir kentlilik bilinci oluşturduklarını dile getirerek, "Kent merkezinde faaliyet gösteren tüm hemşehri derneklerinin kalbi Samsun için atmalıdır" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

30.01.2013 16:09:18 TSI

Editör: Wan Haber