Ödemiş'te ziraat aletlerinin tasarım ve üretimini yapan Gürbüz Candemir, 15 yıldır yamaç paraşütü ile süzüldüğü gökyüzünde şimdi de model uçağıyla keyifli anlar yaşıyor. Uzaktan kumandalı ve motorlu model uçağıyla boş zamanlarını değerlendiren Candemir, uçmaktan aldığı zevkin model uçakla ikiye katlandığını söyledi.
Daha önce kayak ve sörf yaptığını, 15 yıldır da yamaç paraşütü ile Ödemiş semalarında süzüldüğünü belirten Gürbüz Candemir, uzaktan kumandalı helikopterlerinin ardından şimdi de model uçakla uçuş keyfi yaşadığını ifade etti.
Candemir, zamanının büyük çoğunluğunu internet başında ve kapalı odalarda geçiren gençlere model uçağı tavsiye ettiğini aktararak, "Ben daha önce ekstrem spor olarak karda kaydım, denizde sörf yaptım. Sonra da yamaç paraşütü ile uçuş gerçekleştirdim. Bana göre yamaç paraşütü spor dallarının babasıdır. 15 yıldır yamaç paraşütü ile aldığım keyfi hiçbir şeyden almadım. Paraşüt ile uçmayı çok seviyorum fakat son zamanlarda uzaktan kumandalı helikopter ardından da model uçak alarak uçma keyfini bir başka boyuta taşıdım. 15 yıldır uçmaktan aldığım zevkle aynı zevki bu uçakla yaşıyorum. Zamanımı bu güzel uçakla değerlendirerek uçuş tutkumu yaşıyorum. Bir yandan güzel havalarda yamaç paraşütüne de devam ediyorum" diye konuştu.
Model uçağın haz veren ve stres dağıtan bir hobi olduğunu kaydeden Candemir, "Model uçağı satın aldıktan sonra bilgisayar ortamında önce simülasyonundan uçuşu öğrendim. Daha sonra uçuşlara başladım. Tek pille öndeki motoruyla çalışıyor. Pilleri 15 dakika dayansa da ben rüzgarı bulduğumda motorları kapatarak çalıştırıyorum. Bu şekilde uçak 2 saat bile uçuyor. Motorları kapalı da olsa süzüle süzüle uçağı indirebiliyorum. Model uçağın gökyüzündeki yolculuğunu izlemek bambaşka bir duygu. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.
Gençlerin özellikle havacılıkla ilgilenmesinin önemine vurgu yapan Candemir, "Gençlerimiz internette, sosyal paylaşım sitelerinde boşa vakit harcayacaklarına böyle güzel hobiler edinsinler. Yamaç paraşütü biraz pahalı olabilir, ama model uçak öyle değil Bu model uçaklar taksitle de satılabiliyor. Bu uçaklardan alıp bu keyfi yaşasınlar. Uçmak gençlerimiz için hem heyecanlı hem de bir o kadar dinlendirici bir aktivite" ifadelerini kullandı.
(AG-ERG-Y)

15.01.2013 13:32:51 TSI

Editör: Wan Haber