Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, gençlik merkezlerinde hem sporcu yetiştirecek hem de gençleri üniversite sınavına hazırlayacak.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, Yunusemre ve Osmangazi Gençlik Merkezi müdürleri ve gençlik liderleri ile değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, gençlik liderlerinden yapılan faaliyetlerle ilgili rapor alan İl Müdürü Şahin, gençlik liderlerinin farklı alanlarda kendilerini yetiştirmiş bireyler olmasının önemli olduğunu söyledi. Şahin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği projelerin Bursa'da yapılması için çalıştıklarını kaydetti. Gençleri spora sevdirdiklerini belirten Şahin, "Yapılan projelerle hedefimiz daha güçlü bir genç bireyler oluşturmaktır. Merkezlerimizde gençlerimizin matematik, Türkçe, İngilizce, tarih, coğrafya, derslerinde ücretsiz etüt eğitimi alabilmelerini sağlayacağız. Bunun yanı sıra gitar, bağlama, halkoyunları, tiyatro, satranç gibi kültürel-sanat faaliyetlerini de hayata geçireceğiz. Üniversite ve YGS kurslarıyla gençlerimizin geleceğine yardımcı olacak faaliyetlerini sürdüreceğiz" dedi.
Şahin, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte yurttaki sevgi çocuklarına da ücretsiz yüzme eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.
(YS)

14.01.2013 12:43:45 TSI

Editör: Wan Haber