Manisa'nın Kula İlçesi Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdür Yardımcısı Ercan Özgün, bir ilke daha imza attı. Daha önce ahşap tarihi Kula evlerinin maketini yaparak ilçenin tanıtımına katkıda bulunan Özgün, şimdi de üç katmandan oluşan yap-boz ile Türkiye haritası ve Türk bayrağı yaparak, bunları seri olarak üretmek için patent başvurusunda bulundu.
Üç katmandan oluşan yap-bozu öncelikle bir eğitim meteryali olarak düşündüğünü kaydeden Müdür Yardımcısı Ercan Özgün,"Ortaya çıkan ürün, bir proje yarışmasında mansiyon ödülü aldı. Eğitimcilerin son derece beğenisini kazandı. Bunun üzerine geliştirerek farklı eğitimlerde de kullanılabilir hale getirdim. Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler derslerinin yanı sıra üst yaş guruplarında coğrafya derslerinde kullanılabilir. Aynı zamanda çocukların çok keyif aldıkları bir yap-boz pazılıdır" dedi.
Zor guruba giren bu oyuncağın 9 yaş üzeri olarak taraslandığını belirten Özgün, "Üretiminde tamamen organik malzemeler kullanıldı. Çocukların sağlığına öncelikle dikkat edildi. Yapım aşamasında engelli arkadaşlarımız da bizzat katkı sağladı ve bir yandan da üretmenin keyfini yaşadılar. Patent başvurusu yaptık ve seri üretileceği zamana beklemeye başladık" diye konuştu.
(HY-ERG-Y)

08.01.2013 10:47:57 TSI

Editör: Wan Haber