İmam hatiplik görevinin yanı sıra çocukluğunda hobi olarak başladığı ve namaz aralarında devam ettirdiği hat sanatını da gelecek nesillere taşıyan Ahmet Hüsrev Koyuncu, “Hat sanatında da ‘Elif’ harfi hep özel olarak çalışılır. Üstatlarımızın şöyle bir deyimi de vardır; Dinimize, milletimize, vatanımıza el uzatanlara karşı ‘Elif’ gibi dimdik olmalıyız. Birlikte bütün Müslümanlar ‘Elif’ gibi dimdik olmalı” dedi.

Hat sanatı geçmişinin Peygamber Efendimize (sav) dayandığını belirten Koyuncu, “Hat sanatı vahiyle başlamış olan bir sanattır. Peygamber Efendimizin tavsiyeleri doğrultusunda İmam Ali (ra) tarafından vahiy katipleriyle beraber hat sanatını başlatmışlardır. Bizim pirimiz, üstadımız başta İmam Ali Efendimizdir (ra) bununla beraber İslam sanatları içerisinde hat sanatıyla ilgili de adeta bir yarış başlatılmıştır. Günümüze kadar da bu yarış devam etmektedir. Özellikle Türk-Osmanlı tarihinde hat sanatı adeta zirve yapmıştır. O dönemde devlet de hattatlara kıymet verdiği için bu sanatı bilen her insan bununla uğraşma şansı bulmuştur” şeklinde konuştu.

“MÜFTÜLÜĞÜMÜZ BÜNYESİNDE YÜZLERCE ÖĞRENCİYE DERS VERİYORUZ”

Van’da yaklaşık 10 yıldır İl Müftülüğü bünyesinde İl Müftüsü Ninetullah Arvas’ın da desteğiyle ‘Hüsnü Hat’ dersleri verdiklerini ifade eden Koyuncu, “Bugüne kadar yüzlerce öğrenciye ders verdik. Öğrencilerim var, kursiyerlerim var, gerek Van’da gerekse Gürpınar ilçemizde İl Müftülüğümüz bünyesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile beraber halk eğitim merkezlerinde kurslarımız devam etmektedir. Gürpınar ilçemizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde verdiğimiz eğitime Gürpınar Kaymakamımız, Gürpınar Müftümüz başta olmak üzere birçok kişi katılmaktadır. Ayrıca Tarihi Hüsrev Paşa Külliyesi’nde namaz aralarında gelen öğrencilere de hat sanatı derslerini vermekteyim” diye konuştu.

“ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

İmam hatiplik görevinin yanında hat sanatıyla uğraşmanın çocukluk hayali olduğunu ve bunun gerçekleştiğini söyleyen Koyuncu, “Rabbim bana çok daha güzelini nasip etti. Çünkü burası bir külliye, namaz vakitleri arasında zamanımız boş geçmiyor. Buraya gelen öğrencilerimize dersler veriyoruz. Çok şükür Rabbim hayalimden daha fazlasını nasip etti. Bu işim püf noktası ise kişi bu sanatı sevecek, çünkü sanatın ana gayesi Allah’a ulaşmaktır. Burada yaptığımız çalışmalar herkesin de dikkatini çekiyor” diye konuştu.

Editör: Wan Haber