Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur, basın mensuplarının gününü kutladı. Kamuoyunu bilgilendirme noktasında gazetecilerin büyük bir fedakarlıkla çalıştığını dile getiren Semur, “Tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Kentteki sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgilendirmede de bulunan Semur, “İl genelinde toplamda bin 378 tescilli yatağımız var. İnşallah 2016 yılı içerisinde açmayı planladığımız hastanelerimizle birlikte yatak sayımızın bin 800’lere çıkacağını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Van’da özellikle Kobani ve son yaşanan süreç ile birlikte kentte bir göçün yaşandığına dikkat çeken Semur, “Olaylardan dolayı bir kısım hekimimiz ilimizde ayrıldı, bir kısmı da ayrılmayı düşünüyor. Tabii hekim olmayınca sağlık hizmetlerini de layıkıyla yapmamız mümkün değildir. İnşallah ülkemizde de, ilimizde de huzur ortamı yeniden inşa edilir” şeklinde konuştu.

2016 yılında yapılacak olan çalışmalara da değinen Semur, özellikle acil hastaların nakli için kentte bir heliport alanının yapılması çalışmalarının başlatıldığını sözlerine ekledi.
Kahvaltıya, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Cafer Alhan’ın yanı sıra kentteki hastane yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

Editör: Wan Haber