Malatya'nın Hekimhan ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde yeniden yapılanma gerçekleştirildiği bildirildi. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum branşlarında uzman hekim atama veya görevlendirme yapılması için çalışmaların devam ettiği vurgulandı.
Hekimhan Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada,
"Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının teşkilat yasası çerçevesinde yeniden yapılanması çalışmalarının önemli bir aşaması olan Kamu Hastaneleri Birliği 02.11.2012 tarihi itibariyle hizmetlerine başlamıştır. Bu kapsamda hastanemiz başhekimi olarak Dr. Harun Kurt, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü olarak Ömer Doğan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak Demet Yurtcan görevlendirilmiştir. Malatya ili Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Şükrü Özdemir hastanemize ziyarete gelmiş ve incelemelerde bulunmuştur. Hastanemizdeki eksiklikler tespit edilmiş ve halkımıza daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalara başlanmıştır.
Hastanemizde halen Dahiliye ve Genel Cerrahi branşlarında uzman hekimlerimiz mevcut olup aralıksız hizmetlerine devam etmektedirler. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum branşlarında uzman hekim atama veya görevlendirmenin yapılması için çalışmalar devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.
"2 diş hekimimiz görevlerine başlamış olup; yenilenen diş ünite ve alınan dijital diş röntgen cihazı ile birlikte hastanemizde kanal tedavisine başlanmıştır. Önümüzdeki günlerde protez tedavilerine de başlanacaktır.
Diyaliz servisine 1 cihaz daha eklenmiş ve şuanda aktif olarak diyalize giren hasta sayısı 10 iken 16 hastaya kadar hizmet verebilme kapasitesine ulaşılmıştır.
Hastanemizin 2014 yılı sonunda aktif olarak hizmete başlayacağı düşünüldüğünde ve ilçemizde beklenen nüfus artışı beraber değerlendirildiğinde hastanemiz acil servisinin yetersiz kaldığı gözlemlenmiş ve hastanemize 5 yatak monitorizasyon ve 6 yatak müşahade olmak üzere toplam 11 yataklı yeni bir acil servis yapılmıştır.
Servisimizde yatan hastalarımıza sunulan otelcilik hizmetinde iyileşme çalışmaları çerçevesinde tüm hasta yatakları yenilenmiştir. Hastanemize son teknoloji bir adet USG (ultrason) cihazı kazandırılmıştır" denilen açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi:
"Hastalarımız hastanemize gelmeden önce MHRS randevu sistemini kullanarak 182 numaralı telefon hattından veya internet üzerinden randevu alabilmekte ve sıra beklemeden muayene olabilmektedir. Malatya Devlet Hastanesi ve Malatya Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile yapılan protokoller çerçevesinde hastalarımıza istenen her türlü ileri tetkik (MR, bilgisayarlı tomografi, endoskopi, kolonoskopi, panoromik diş filmi vb..) için randevular hastanemiz tarafından alınmakta ve tekrar muayene olmadan, sıra beklemeden tetkiklerinin yapılması sağlanmaktadır. İlçemizin daha iyi koşullarda sağlık hizmeti alabilmesi için halkımız ve tüm kurumlarımızla işbirliği içinde çalışıp; hedeflenen memnuniyet sağlanacaktır. "
(BÇ-Y)

15.02.2013 15:08:57 TSI

Editör: Wan Haber