Hekim Holding bünyesinde Giresun"da faaliyet gösteren Hekim Süt A.Ş teknolojisini yeniliyor.
Hekim Süt'ün Genel Koordinatörü İsmail Yaşar, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilere tesisleri gezdirdi ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. "Hekim Süt'ün bütün projeleri, yatırımları hiçbir kuruluştan, hiçbir para-kredi kurumundan destek almadan tamamen Hekim Holding'in kendi öz sermayesiyle gerçekleşmiştir" diyen Genel Koordinatör İsmail Yaşar, "Bu nedenle Hekim Süt A.Ş. en iyi özelleştirme örneği olarak Türkiye tarihine geçmiştir. Takdir edersiniz ki, alanımızda kullanılan teknolojiler hızla değişiyor. Ancak Hekim Süt de bu değişime paralel olarak teknolojisini yeniliyor. Hekim Süt'e katkıyı Giresun'a hizmet olarak gören Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Öner Hekim, önemli bir bütçe ile mevcut sistemimizin revizyonunu sağlamıştır. Bu son yeni teknolojik yatırımlarla Hekim Süt, aynı zamanda alanında faaliyet gösteren Türkiye ölçeğindeki firmalarla rekabet etme ve daha kaliteli üretim ve ürünlerini çok ve çeşitli boyutlarda ambalajlama imkanına kavuşmuştur" dedi.
AR-GE çalışması tamamlanarak satışa sunulan Hekim Dil Peyniri, Hekim Tel Peyniri ve Hekim Örgü Peyniri hakında bilgi veren Yaşar "Fabrikamızda halen uluslararası gıda güvenliği belgelerine sahip, tescilli, yöresel tatlar içeren, doğal, yüzde yüz hijyen; beyaz peynir, kaşar peyniri, tereyağı, yoğurt ve ayran başta olmak üzere toplam 10 çeşitten oluşan süt ürünü üretilmektedir. Hekim Süt, bu yeni dönemde de Öner Hekim'in öncülüğünde yeni atılımlarla Giresun'a hizmete devam edecektir. 2013 yılı bizim için atılım yılıdır. Bunun için başta Valimiz Dursun Ali Şahin olmak üzere tüm yerel yöneticilerimizi, belediye başkanlarımızı, kamu kurum ve kuruluşlarımızın temsilcilerini ve Giresun halkını yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu.
Genel Koordinötör İsmail Yaşar daha sonra gazetecilere üretim alanlarını gezdirerek üretim, çalışmalar ve yeni teknolojik makineler hakkında bilgiler verdi.
(MB-ÖS-Y)

04.02.2013 14:10:22 TSI

Editör: Wan Haber