Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın daha 'yeşil' olması için önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, "Bursa'da en iyi noktada, kişi başı düzenlenmiş yeşil alan miktarı 6 metrekare civarında. Bu rakamı daha da artırmayı hedefliyoruz" dedi.
Başkan Recep Altepe, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şubesi ziyaretinde, peyzaj mimarlarından çalışmalarıyla ilgili brifing aldı. Bursa'nın yeşil kimliğini artırmak amacıyla çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Altepe, "Şehri geleceğe taşıyan insanlar olarak kentimiz için her şeye özeniyoruz. Kentimizin kalite kenti haline gelmesi, kentin yaşam kalitesinin artması, bu konuda örnek çalışmaların bizim şehrimizde olması ve bu örneklerin Bursa'dan alınması bizim için en büyük heyecandır. 'Çevre' veya 'kent' sadece çıplak binalardan oluşmuyor. Bunların arasının da doldurulması gerekiyor. Tüm yeşil bölgelerin ve peyzaj alanlarının düzenlenmesi, bakımlı ve kullanılabilir hale gelmesi gerekiyor. Bu konuda şehirlerimiz çok geride. Bursa'mıza da bu konuda yapılacak çok şey var" diye konuştu.
Bursa'nın örnek kimliğine önem verdiklerini anlatan Başkan Altepe, "Bursa olarak iddialıysak, yapılan her çalışma da iddialı olmalı. Yapılan her site, inşaat, bina sadece bahçesiyle değil cephesiyle de kaliteli olmalı. Biz de bunun için uğraşıyoruz" dedi.
Başkan Altepe, Bursa'da kentin bugüne kadar farkedilmeyen değerlerinin öne çıkarıldığını ifade ederek, "Bursa'da bugün harabe halinde, dökük eser pek kalmadı. Ana caddeleri restore ediyor, cephe ıslahları yapıyoruz. Öncelikle insan kalitesinin artması ve kentin medeniyet seviyesinin yükselmesini önemsiyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye olarak birçok önemli konunun yeni farkına varıldığını vurgulayan Altepe, "Umarım gerekli adımlar atılır. Herkeste bu kentlilik bilinci oluşur. Bursa'da en iyi alanda kişi başı düzenlenmiş yeşil alan 6 metrekare civarında. Bunun çok daha artırılması gerekiyor. Biz Bursa olarak iddialı bir şehiriz. Bunun için bu işlerimizi severek isteyerek yapıyoruz ve kaliteyi yakalamak için elimizden gelen performansı göstermeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Yörüklü de, Büyükşehir Belediyesi'nin yeşil odaklı çalışmalarını önemsediklerini kaydetti. Yörüklü, "Peyzaj, bir şehir için çok önemlidir. Biz peyzaj mimarları olarak da böyle güçlü bir yapıyla bir aradayız. Şehrin karar mekanizmalarına özellikle de belediye başkanlarına çözüm ortağıyız. Çünkü çatımız altında kamu kurumunda çalışanlar, özel sektörde çalışanlar, bitki üreticileri ve üniversitede öğretim görevlileri bulunuyor" diye konuştu.
(MŞ)

06.02.2013 14:13:04 TSI

Editör: Wan Haber