Van Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, deprem sonrası Türkiye’nin en genç binalarına sahip bir il haline geldiğini belirterek, “İkinci dönem yapacağımız projelerle ilimizin hiç hak etmediği ve içinde bulunduğu sayısal göstergeleri düzelteceğiz” dedi. 


Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mucip Kına, Van’a ilk atamasının yapılması ile deprem geçirmiş bir ilde büyük bir sorumluluğun altına girmenin söz konusu olduğunu ifade etti. Van’ın umduğu bir yer olmadığını ve biraz tereddüt yaşadığını anlatan Kına, “Ama Van daha önceden bildiğim, geldiğim ve gördüğüm bir yerdi. Burada yaşanan depremin etkilerini biliyordum ve burada hizmet etmenin Türkiye’nin her hangi bir yerine hizmet etmek gibi olmadığının da farkındaydım. İlk tereddütler geçtikten sonra böylesi bir sorumluluğu kabul ettim. Van burada bir süreç atlatmış, deprem ile birlikte fiziki anlamda büyük bir yıkım olmuş. Burada öğrencilerimizin, çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın da moral ve motivasyonu bozulmuştu. Herkesin moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğunu buraya geldikten sonra bu konular üzerine yoğunlaşmaya çalıştık ve büyük bir sorumluluğun altına girdik. Ama burada çok dinamik ve güçlü bir insan kaynağı olduğunu ve bu insanlarla birlikte altından kalkılamayacak hiçbir sorun olmadığını gördüm. Sayın valimizin konularla bire bir ilgili olması, hissiyatının çok güçlü olması ve Van’ı çok iyi bilmesi bizim için bir avantaj teşkil ediyor. Çok genç bir kadro var, özellikle valilikte konulara hakim insanlar ve bize her konuda da destek oluyorlar, yardımcı oluyor” ifadelerini kullandı.

“VAN, TÜRKİYE’NİN EN GENÇ BİNALARINA SAHİP OLDU”
Deprem ile birlikte bin 25 dersliğin yıkıldığını ve yerine 2 bin 613 derslik yapıldığını anlatan Mucip Kına, “Deprem, Van için aynı zamanda fırsata dönüştü. Çünkü fiziki yenilenme mümkün olmuş. Van’ın, Türkiye’nin en genç binalarına sahip bir il olduğunu söyleyebilirim. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın. Bu felaketi bir fırsata dönüştürmüş hükümetimiz. Çok kısa bir sürede toplu konutlar, okullarımız yapılmış. Şu anda devam eden inşaatlarımız var onlarında devreye girmesiyle birlikte Van’ımızda fiziki anlamda kapasite sıkıntısı yaşamayacağız. Çok önemli bir şey ise personel atamasında da bakanlığımız pozitif ayrımcılık yapmış. Yani üzerimize aldığımız sorumlulukla birlikte birçok avantajlı konularımızda var. Bu avantajları yerinde kullanarak Van’ımıza daha kaliteli daha güzel hizmetler sunacağız. İkinci dönemden itibaren inşallah eğitim öğretimin kalitesini arttırmaya yönelik projeler yapacağız. Bu projelerimizle birlikte Van’ımızın hiç hak etmediği ve içinde bulunduğu sayısal göstergeleri düzelteceğiz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber