Mersin'de okullarda şiddetin en aza indirilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı, geçen yıllarda ortaya çıkan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için de tüm önlemlerin alındığı bildirildi.
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Strateji Eylem Planı İl Yürütme Kurulu Üyeleri Toplantısı Suphi Öner Öğretmenevi'nde yapıldı. Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Akgül başkanlığında düzenlenen toplantıya, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzman Doktor Tuba Yılmaz, İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Funda Gökdoğan, Akdeniz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Nermin Tutucu, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent Gündüz, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mesut Özdemir, TEMA Vakfı Temsilcisi Dr. Mahmut Dündar ve İçel Soroptimist Kulübü Derneği'nden Nurgül Duran katıldı.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akgül, okul ortamlarında şiddetin önlenmesi ve azaltılması çalışmalarını önemsediklerini ifade ederek, bu çalışmaların ehemmiyetle yürütülmesi gerektiğini dile getirdi. Yapılan çalışmaların, eğitim hizmetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi konusunda çok önemli olduğunu belirten Akgül, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, kurul üyelerinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini vurguladı.
Daha önceki yıllara ait çalışmaların da gözden geçirildiği toplantıda, 2012 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Hedefin okul ortamlarında şiddetin en aza indirilmesi olduğunun açıklandığı kurul toplantısında, geçen yıllarda ortaya çıkan olumsuzlukların ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.
(KYM-Y)

17.01.2013 14:30:12 TSI

Editör: Wan Haber