Seçim konvoyuna HDP Van Milletvekilli Mukaddes Karakoç, HDP Saray İlçe Eş Başkanları Süreyya Zengin, Şahbettin Bilmez, il yönetecileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Çalışmalar kapsamında ayrıca Kapıköy Sınır kapısında ticaret için bekleyen araç sahipleride ziyaret edildi.

Köylerde halk HDP’lileri ve HDP adayı Karakoç’u zılgıtlarla, yöresel kıyafetlerle karşıladı. Köy girişlerinde Atlı ve motorsikletli gençler HDP'lileri karşıladıktan sonra bütün köy halkı HDP konvoyunun etrafında kenetlendi.

Köylerde anons aracıyla halka seslenen Karakoç, “Coşkulu karşılama karşısında ne söylesek az olur. Bir kez daha bu coşkulu sahiplenmeyle, bu partinin sizin partiniz olduğunu gösterdiniz. Bizlerde meclise giderek siz değerli halkımıza layık çalışmalar yapacağız. Siz değerli, onurlu halka hizmet etmek bizler için büyük bir onurdur. Bu bölge üzerinde kirli oyunlar oynandığını unutmayın oyunuza ve sandığınıza sahip çıkalım. Kazanan Kürt halkının onurlu mücadelesidir.”dedi. Yapılan konuşmaların ardından araç konvoyu yoluna devam etti. (Bisesvan)

Editör: Wan Haber