TUŞBA 

Tuşba da seçim çalışmaları devam ediyor. Tuşba’ya bağlı  Beyüzümü mahallesinde HDP İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, Van Milletvekili Muazzez Orhan,  Eşbaşkan adayları Ayşe Minaz’ın katılımı ile  HDP büro açılışı gerçekleştirdi.

Büro açılışında konuşan eşbaşkan adayı Yılmaz Berki, Leyla Güven’in eylemine dikkat çekerek belirterek şöyle konuştu;” DTK eşbaşkanımız ve Hakkari milletvekilimiz Leyla Güven 111 gündür açlık grevinde. Bu tecridin son bulması ve müzakerelerin başlaması için direniyor. Sağlık durumu her geçen gün ağırlaşıyor. Leyla Güven’in talebi halkların talebidir. Bu taleplere bir an önce cevap olunmalıdır. “ dedi.

ipekyoyul55.jpg

 İPEKYOLU 

ALİ PAŞA SEÇİM BÜROSU AÇILDI

İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayları Şehzade Kurt ve Azim Yacan, seçim çalışmaları kapsamında Ali Paşa mahallesinde seçim bürosunun açılışına katıldı.

İpekyolu İlçesi Ali Paşa Mahallesinde yapılan seçim bürosu açılışına Eş Başkan Adayları Şehzade Kurt, Azim Yacan, DTK Temsilcileri, TJA Aktivistleri, Barış Anneleri ve halk katıldı.

Burada konuşan İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Azim Yacan,  HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tecridi protesto etmek amacıyla 111 gündür süren açlık grevine dikkat çekti. Güven’in taleplerinin kendi talepleri olduğunu ifade eden Yacan, “ Bu talep sonuna kadar haklı bir taleptir ve tecrit derhal sonlandırılmalıdır.” Dedi.

Açılış programı kurdelenin kesimi ve çekilen halaylarla son buldu.

ZİRAAT ODASI ZİYARET EDİLDİ

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Bedia Özgökçe Ertan, Mustafa Avcı, İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehzade Kurt ve Azim Yacan, Ziraat Odası’nı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Bedia Özgökçe: Gençlerin işsiz oldukları için batı illerine çalışmaya geldiğini ancak inşaatlarda düşerek yaşamlarını yitirdiğini aktardı."

 Özgökçe, “ Bunun için çözüm yollarını zorlamalıyız. Halklarımız bunu haketmiyor. 31 Mart’tan sonra tüm sorunların çözümü için çalışacağız ve başaracağız.” Diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe’de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özgökçe, seçimlerde HDP’yi destekleyeceklerini ifade etti. E

DREMİT

Edremit'te Emin Paşa Mahallesi  Eş Başkan Adayları Gülcan Kaçmaz ve Medeni Özer,  aile ziyaretleri gerçekleştirerek halkla bir araya geldi.

ÖZALP

Özalp’ta Seçim  çalışmaları devam  ediyor. Özalp  Belediye  Eşbaşkan adayı Dilan Örenci  ve beraberindekiler Özalp’a bağlı Boğazkesan  mahallesinde halkla  bir araya  geldi. 

Seçim çalışmaları kapsamında halk ve hasta ziyaretlerinde bulunan Örenci ve beraberindekiler Boğazkesen mahallesinde el broşürleri dağıtarak halktan HDP ye sahiplenme çağrısında bulundu.

Eş Başkan Adayı Örenci, Boğazkesen’in ardından Şemsettin Mahallesine giderek burada halka seçim broşürlerini dağıttı ve onlarla sohbet etti. (Vanhaberdar)

Editör: Wan Haber