HDP'nin İzmir'de 2'nci bölge 12'nci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Ferzende Deniz (47) haftanın üç günü pazarda tezgah açıp yeşillik satıyor. Deniz, 12 yıldır yan yana satış yaptığı pazarcı arkadaşlarının bile aday olduğuna inandıramadığını belirterek, "Benim gibi bir aday profiline toplum alışkın değil. Fotoğraflarımı gösterince inanıyorlar ve oy vereceklerini söylüyorlar" dedi.

Diyarbakır’dan 1993 yılında İzmir’e gelen evli ve üç çocuk babası Ferzende Deniz, haftanın üç günü pazarda yeşillik satarak geçimini sağlıyor. Diyarbakır’da medrese imamlığı (mele) da yapan Deniz, İzmir’de Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurdu. Deniz, HDP’nin yeni yaşam projesi kapsamında farklı inançlardan milletvekili adayı göstermesiyle İzmir’den 12’nci sıradan yarışa girdi.

Deniz, 12 yıldır yan yana satış yaptığı pazarcı esnafını bile aday olduğuna inandırmakta zorlandığını belirterek, “Haftanın üç günü pazarda tezgah açıyorum. Aday olduktan sonra da çalışıyorum ama arkadaşlarımı bile aday olduğuma inandırmakta zorlanıyorum. Benim gibi bir aday profiline toplum alışkın değil. Fotoğraflarımı gösterince inanıyorlar ve ‘sen bizim bildiğimiz insansın’ diyerek, oy vereceklerini söylüyorlar” dedi. (DHA-ZETE)

Editör: Wan Haber