AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve Ankara Milletvekilleri Tülay Selamoğlu ile Mahmut Salim Mallı'nın yer aldığı AK Parti heyetini, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, HDP MYK Üyesi Alp Altınörs ve HDP Parti Meclisi Üyesi Emir Ali Türkmen karşıladı.

Yaklaşık 25 yıldan beri her bayram barış ve demokrasi dilekleri sunduklarını belirten HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Artık bu ülkeye barış gelmelidir" dedi. Aydoğan, "7 Haziran seçimleri, Türkiye halklarının bize verdiği önemli bir mesajdır. 7 Haziran seçimlerinde Türkiye halkları bize 'yenilenin' mesajı vermişlerdir. Bayramdan sonra yeni bir süreç başlar diye düşünüyoruz. Hükümet hemen kurulsun istiyoruz. Hükümetin kurulması ile birlikte çözüm ve demokrasi meselesi gündeme gelmelidir. Hükümetin kurulması, Türkiye'nin demokrasisi için önemli. Diliyoruz ki görüşmelerden olumlu sonuçlar çıkar. Parti olarak da üzerimize düşen varsa yapmaya hazır olduğumuzu da ifade etmek isteriz" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ise, AK Parti olarak hükümetin kurulması için ilk tur görüşmelerini yaptıklarını hatırlatarak, "Temenni ediyoruz ki ikinci tur görüşmelerinde bir koalisyon hükümeti kurulur. Milletimizin beklentilerini çözmüş oluruz" dedi. Çözüm süreci konusunda değerlendirme yapan Kaya, "Terör hadiselerinde yaklaşık 40 bine yakın insanımızı kaybettik. 17 bin faili meçhul var. Türkiye bu karanlık dönemi AK Parti hükümetleri ile geride bıraktı" ifadelerini kullandı. 

Editör: Wan Haber