Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Bürosu ekipleri, günün ilk ışıkları ile birlikte helikopter destekli 'Şafak Operasyonu' düzenledi. Önceden belirlenen adreslere yapılan operasyona 500 polis katıldı.

Operasyonda, 'Terör Örgütüne üye olmak', 'Sokak eylemleri düzenlemek', 'Polise molotof kokteyli atmak' ve 'İzinsiz eylemlerde silah kullanarak araçları hedef almak' suçları yöneltilen aralarında HDP İlçe Başkanı Tahir Özdemir'in de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Ceyhan İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız'ın yönettiği operasyonda, evlerde ele geçirilen örgütsel malzeme ve bilgisayarlara de el konuldu. Gözaltına alınan zanlıların, sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Darıca ilçe başkanı da gözaltında

Kocaeli'nin Darıca, Gebze ile Çayırova ilçesindeki helikopter destekli operasyonda da 22 kişi gözaltına alındı. HDP Darıca İlçe Başkanlığı'nda arama yapılırken, HDP Darıca İlçe Başkanı Hikmet Koçak da gözaltına alındı. 

Polislerin eş zamanlı düzenlediği operasyonlarla gözaltına alınan 22 şüpheli  Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Geçen aylarda Darıca Nenehatun Mahallesi Teşkilatı binasına molotof atılması eylemini gerçekleştiren kişilerin de gözaltına alınanlar arasında bulunduğu iddia edildi. Ekipler, HDP Darıca İlçe Başkanı Hikmet Koçak'ı da gözaltına aldı. Kocaeli Emniyet Müdürü Levent Yarımel, "Gebze, Çayırova ve Darıca'da terör örgütüne yönelik operasyon yapıldı. 22 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor. 

Editör: Wan Haber