Seçim çalışmalarının sürürden HDP milletvekili adayları ilçelerde  ve  mahallelerde  ziyaretlerde  bulundu. Tuşba HDP yöneticileri tarafından İstasyon, Seyrantepe, Abdurrahman Gazi, Altıntepe ve Şemsibey mahallelerinde halk toplantıları düzenlendi. Toplantılara HDP Van milletvekili adayı Lezgin Botan, HDP PM üyesi Mustafa Avcı ile HDP ve DBP yöneticiler katıldı. 

EDREMİT

 HDP milletvekli adayı Yurdusev Özsökmenler, Edremit’in bazı mahallelerinde halk ile bir araya geldi. HDP PM üyesi Cüneyt Caniş ile Edremit Belediyesi Eş Başkanı Rojbin Çetin’in de eşlik ettiği Özsökmenler, Doğanlar ve Akınlar mahalleleri ile Memur-Sen TOKİ, Edremit Kiracılar TOKİ ve Şehit Fırat Mahallelerinde toplantılara katıldı. Taziye ziyaretlerinde bulunan grup toplanan kadınların sorunlarını dinledikten sonra buradan ayrıldı. Özsökmenler ve beraberindekiler Doğanlar ve Akınlar mahallelerine giderek köylülerle toplantı gerçekleştirdi. 

Doğanlar mahalle muhtarı İbrahim Öndül mahalle halkı olarak HDP ile beraber hareket edeceklerini ve başka mahallelerde çalışma yürütmek içinde hazır olduklarını söyledi.

 İPEKYOLU

 HDP Van Milletvekilli adayları Tuğba Hezer, Adem Özcaner ve HDP İpekyolu İlçe yöneticileri seçim çalışmaları kapsamında Lokman Hekim Hastanesi’nde bulunan hastaları ziyaret etti. Hastanede bulunan hastaları ve hasta yakınlarını ziyaret eden adaylar, hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

ÖZALP

 HDP  Mersin ve Adana il binalarına yönelik gerçekleşen bombalı saldırılar, Özalp'te yapılan basın açıklamasıyla kınandı. HDP Özalp seçim bürosu önünde yapılan basın açıklamasına HDP  Özalp İlçe  Eş Başkanı Recep Ceylancı, Özalp Belediye Eşbaşkanı Handan Bağcı, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. 

ÇATAK

Çatak belediye Eş başkanları muhtarlarla bir araya gelerek hafta sonu yapılacak olan Çatak Kanisipi Ceviz, Bal, Alabalık ve Doğa Festivali hazırlıklarını görüştü.  Toplantıya Belediye Eş başkanları Evin Keve, Celalettin Bartu, HDP İlçe Eş başkanı Osman Bakla, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Editör: Wan Haber