31 Mart seçimlerinde kilit parti olarak anılan HDP'nin 23 Haziran'da İmamoğlu'nu destekleyip desteklemeyeceği merak ediliyor. Bu sorunun yanıtı HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç verdi.

Oluç, HDP'nin İstanbul seçimlerindeki tavrının henüz netleşmediğini belirterek, parti kurullarındaki tartışmaların tamamlanmasından sonra kamuoyuna açıklama yapılacağını söyledi.

MUHALEFET PARTİLERİNİ ELEŞTİRDİ

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Muhalefet partilerini eleştiren Oluç, "'Öcalan, avukatlarıyla ve ailesiyle görüşebilir' cümlesini kurmak sizin açınızdan bu kadar zor mu? Sayın Bahçeli bile fikrini beyan etti. Siz muhalefet partisisiniz. İktidarın hukuk dışı uygulamalarına çifte standart uygulayamazsınız." dedi.

HDP, İMAMOĞLU'NU DESTEKLEYECEK Mİ?

Oluç, HDP'nin İstanbul'da CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyip, desteklemeyeceğine ilişkin soruyu ise "HDP'nin kurulları var. Bu kurullar demokratik tartışma geleneğine uygun kurullardır. Toplanıp karar alırlar. MYK toplandı. PM de toplandı. Henüz süreç tamamlanmadı. Tartışmalar bittikten sonra açık bir şekilde topluma deklare edilecektir. 'Kürt vekillerle, Türk vekiller anlaşamadı' diye bir haber gördüm. Kendi içimizde böyle bir ayrım yok. Gülüp geçiyoruz bu tür haberlere" ifadeleriyle yanıtladı. (Kaynak:haberler.com)

Editör: Wan Haber