‘Özgür basınla özgür geleceğimizi konuşuyoruz’ pankartının asılı olduğu kahvaltı salonunda verilen kahvaltıya  HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım,  HDP PM Üyesi Mehmet Emin İlhan, DBP Van İl Eş Başkanları Nazmiye Acar, Metin Kutaz, HDP Van Van İl Eş Başkanları Gülistan Orhan,  HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan,  Adem Geveri,  Bedia Özgökçe ve  HDP-DBP İl-ilçe Yöneticileri katıldı.

Kahvaltıda ilk olarak söz alan HDP Van İl Eş Başkanı  Yakup Ataş,  demokratik siyasetin önünün tamamen tıkanmak istendiği günlerden geçtiklerini belirterek, buna karşı  halkla buluşma toplantıları düzenlediklerini kaydetti.

Bu çerçevede HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın katılımıyla Van ve ilçelerinde halkla buluşacaklarını kaydeden Ataş,  tüm Van halkını iradesine sahip çıkmaya çağırdı.

3-538.jpg

Ataş’ın ardından söz alan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise,  ‘Kobanê düştü düşecek’ diyenlerin yanıldığını ve bu yüzden Kürtlere karşı savaş ilan ettiğini söyledi. ‘Kobanê düştü düşecek’ söyleminin büyük bir provokasyon olduğunu dile getiren Botan,  30 Ekim 2014’te MGK’da savaş kararı alındığını ve 7 Haziran öncesi ve sonrası bunun hayata geçirildiğini vurguladı.  Savaşı başlatan AKP hükümetinin bunun sorumlusu  olarak HDP’yi gösterdiğini kaydeden Botan, “ Şimdi ise milyonların oyuyla seçilmiş biz HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmak istiyor. Bu tamamen Saray’da ki zatın talimatıyla gerçekleşti. CHP ve MHP’de bu talimata aynen uyarak parlamentonun feshedilmesini sağladılar. 20 Mayıs 2016 Türkiye tarihine geçecek uğursuz bir gün olarak anılacaktır. CHP ve MHP’nin bu duruşuyla birlikte Türkiye’de tek toplumsal muhafeletin HDP olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yaşanan korkunç saldırılara rağmen halkımızla buluşmayı sürdüreceğiz. Bu çerçevede Van halkını önümüzde ki günlerde düzenleyeceğimiz etkinliklere katılmaya davet ediyoruz.” Diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım ‘CHP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda ki tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ şeklinde soruya şöyle yanıt verdi : “ CHP aslında bizi şaşırtmadı. CHP budur.  Zilan’da, Dersim’de CHP neyse bugün de aynı çizgisini sürdürüyor. Bu açıdan bizi şaşırttı. CHP, MHP ve AKP devletin partileridir ve bizim dokunulmazlıklarımızın kaldırılması tamamen devletin talimatıdır.’ diyemeyiz” diye konuştu.

Son olarak söz alan HDP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Yunus Parim’de,  hafta sonunda yapılacak ve HDP Eş Genel Başkanlarının katılacağı programları açıkladı.

Vanaktuel

Editör: Wan Haber