Barzani’ye yakınlığı ile bilinen Rudaw medya kuruluşunda yer alan bir haberde, HDP’li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer’in yurtdışına kaçtıkları iddia edildi. Dokunulmazlıklarının kalkması ve yargılanmaları ihtimaline karşı yurtdışına kaçtıkları iddiasını, HDP basın biriminden yalanlama geldi.

“GÜNEYDOĞU’DA YAŞANANLARI ANLATMAYA GİTTİ”

Konuyla ilgili Haberdar’a açıklamada bulunan HDP, “Faysal Bey’in Cizre'de yaşananların birinci elden tanığı olması açısından yurtdışından davetler aldı ve meclis kurumumuzun görevlendirmesiyle yaklaşık 15 gündür Fransa'ya ardından Britanya'ya İngiltere parlamentosunda da konuşmasını yaptı” dedi.

Yurtdışına kaçtıkları iddia edilen Sarıyıldız ve Hezer ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Faysal Bey ve Tuğba Hanım yurtdışındalar. Kaçmadılar. Faysal Sarıyıldız, Twitter’da nereye gittiğini yazıyor zaten. Özellikle Faysal Bey Cizre'de yaşananların birinci elden tanığı olması açısından yurtdışından davetler aldı ve meclis kurumumuzun görevlendirmesiyle yaklaşık 15 gündür Fransa'ya ardından Britanya'ya giderek, İngiltere parlamentosunda konuşma yaptı. Şimdi de İtalya'ya gidecek. Yaklaşık 10 gün sonra da Türkiye'ye dönecek. Biz hakkımızda yazılanların kupürlerini toplayacağız. Utanmaları yok. Faysal bey döndüğünde zaten bunlara cevap verecektir. Geldim Ankara'dayım ya da geldim Şırnak'tayım diye onları da menşınlayarak yanıt verecektir. Twitter hesabından. Tuğba Hanım da yurtdışında onun programı ile ilgili şu an net bir bilgim yok. O da İtalya'ya gidecek. Tuğba Hanım’ın programı da Faysal Beyin programına benzer bir program çerçevesindedir. Bununla birlikte yan yana seyahat ediyor değiller. Tuğba Hanım da kaçmadı, 10 gün içerisinde dönecek. Parti programı çerçevesinde yurtdışındalar. Kaçmış olsalar saklanırlar en azından. Şimdi bu arkadaşlarımızın yurt dışında olduğunu biliyorlar. Bizi güçsüz duruma düşürmek için dokunulmazlıklar kalkacak tedbir alın bunlar kaçmaya başladılar gibi bir iklim oluşturmak için bunları yazıyorlar.”

HDP'li vekil Faysal Sarıyıldız ise, şahis twitter hesabından, hakkında haber yapar Rudaw medya kuruluşuna tweet atarak şunları söyledi:

"Sizin dahi Cizre vahşetinde anlatmaktan imtina ettiğiniz hakikati dünyaya anlatmak için yurt dışındayım"

Editör: Wan Haber