HDP Van İl Başkanlığı, Cumartesi Günü Van’da on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Savaşa karşı barış’ mitingine katılanlara teşekkür etti.

Savaşa karşı barışı haykıracaklarını belirten HDP Van İl Örgütü, mitinge katılarak barışı destekleyen Van halkına, STK'lara, basın emekçilerine, kurumlara, kadın ve çocuklara teşekkür etti.

İşte HDP Van İl Başkanlığı tarafından yapılan o açıklama:

7 Haziran Genel seçimlerinde partimize verdiğiniz büyük destekle partimizin barajı aşarak, yüzde 13 oy ve 80 milletvekili ile parlamentoya girmesini sağladınız. Ancak sizin bu zaferini hazmedemeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümeti tarafından daha seçimlerden önce başlayan saldırılar, seçimlerin ardından bir savaş konseptine dönmüştür. Tüm halklarımızın barış için verdiği oylara rağmen AKP hükümeti  şimdi ‘Son terörist kalmayıncaya kadar’ söylemiyle planladığı erken seçimlerde milliyetçi oyları alarak yeniden tek başına iktidar olmanın hesaplarını yapıyor. Halklarımız 7 Haziran’da bu oyunu nasıl bozduysa, diliyor ve umuyoruz ki  bu kirli savaş tezgahlarını da boşa çıkaracaktır. İşte bu çerçevede ‘Size savaş yaptırmayacağız’ şiarıyla başlattığımız ‘Savaşa karşı barış’ mitinglerimizin ilkini Cumartesi Günü Van’da on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdik. Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş, tüm Van’dan tüm Türkiye seslenerek, barış mesajları verdi. Siz Van halkı da Musa Anter Meydanını doldurarak barışı haykırdınız. Mitingimize gelerek barışa ve verdiğiniz her bir oya sahip çıktınız. Bizlerde sizlerin barış talebinizi hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir kirli el barış umudumuzu yıkamayacaktır. Hepimiz barışa inanıyor ve sizinle birlikte bu ülkeye barışı getireceğiz.

Bu çerçevede mitingimize göstermiş olduğunuz katılım ve verdiğiniz destekten ötürü tüm Van halkına, miting boyunca emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, kurum ve yapılarımıza, Van’da faaliyet yürüten tüm basın-yayın kuruluşlarına, STK’lara, kadınlara ve çocuklara teşekkür ediyoruz.

Editör: Wan Haber