HDP yöneticileri pankartın indirilmesi ile ilgili seçim bürosundan basın toplantısı düzenledi, Basın toplantısında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı M.Veysi Dilekçi, yaklaşık iki aydır seçim sürecine girdiklerini belirterek, “Türkiye genelinde bütün partiler siyasi çalışmalarını yürütüyor. Bizde Türkiye ve Kürdistan’da STÖ’ler, demokratik çevrelerle ittifaklar yaparak seçime hazırlanıyoruz” dedi.

Van’da eş başkanlarının ve milletvekili adaylarının bulunduğu fotoğrafları seçim bürosunun dış cephesine astıklarını ancak Valilik tarafından kendilerine posterin indirilmesi konusunda tebligat gönderildiğini kaydeden Dilekçi, “Bu konuda diplomatik çabalarımıza rağmen, ne Valilik, ne İçişleri Bakanlığı taleplerimize cevap vermemiştir. Önceki  gün  akşam saatlerinde panzerlerle, TOMA’larla,çevik kuvvet polislerince partimizin asmış olduğu posterlere müdahale edilmek istenmiştir.Van Valisi safını belirlemiş durumdadır.Ama şu iyi bilinmelidir. Bu kentte onların politikasına gelecek bir halk yoktur. Halkların Demokratik Partisi olarak bu kentte seçim sürecini huzurlu bir şekilde geçirmek istiyoruz. Çünkü halklarımızın bizden talebi budur, bu saldırılar karşısında bizim yanımızda yer alan halkımıza da teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Tplnatıya  HDP Van İl Eşbaşkanı M. Veysi Dilekçi, Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van Milletvekili adayı Yurdusev Özsekmenler ile çok sayıda  partili  katıldı.

Editör: Wan Haber