Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu’ndan (MYK) yapılan açıklamada, Kobani’de durumun son derece kritik olduğuna dikkat çekilerek halklara protesto için sokağa çıkarak sokakta olanlara destek verme çağrısında bulundu.

HDP MYK açıklaması şöyle:


“Halklarımıza ACİL EYLEM ÇAĞRISI!
“Kobani’de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobani’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz.

“Kobanê’de yaşanan katliam girişimine karşı 7’den 70’e bütün halklarımızı sokağa, alan tutmaya ve harekete geçmeye çağırıyoruz.

“Bütün uluslararası kurumlar, demokratik kitle örgütleri, emek ve meslek örgütleri, kadın ve gençlik örgütleri, demokratik güçler Kobanê’de yaşanan vahşete karşı harekete geçmelidir.


“Bundan böyle her yer Kobanê’dir.

“Kobanê’deki kuşatma ve vahşi saldırganlık son bulana kadar SÜRESİZ DİRENİŞE çağırıyoruz.”

Kent savaşı
Fırat Haber Ajansı haberine göre, Kobani’de kent çatışmaları başladı ve kentteki insanların katliam tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Dicle Haber Ajansı Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Etmanek’ten Kobani kent merkezine saldırdığı haberleri üzerine, sınır nöbeti tutulan Alizer, Qop, Bethê, Dewşen, Boyde ve Swêdê köylerinden binlerce yurttaş Etmanek’e doğru yola çıktı. Bu arada ilçe merkezinden de hoparlörlerden Kobanê Sınırı’na yürüyüş çağrısı yapılıyor.

Haberde, TSK’nın birkaç gün önce boşalttığı ve Kobani’ye destek veren kitlenin yaklaşmasını yasakladığı Etmanek köyünün karşısına düşen bölgeden IŞİD Kobani’ye saldırı düzenledi. IŞİD’in bu bölgeden saldırıları sürüyor.

Ayrıca Suruç ilçesinin Kobani sınırında boşaltılan Etmanek köyünün karşısı ve Kobani’nın Serxet köyü üst tarafına IŞİD’in attığı havan topu büyük bir gürültü ile patladı. Mürşitpınar Jandarma Sınır Karakolu’nun da yakınına düşen havan topuna karşı Türkiye tarafından herhangi bir karşılık verilmediği belirtildi. imc tv

Editör: Wan Haber