Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında dün yaptığı 3'üncü toplantı, CHP ve AK Parti'li üyeler arasındaki başkanlık sistemi tartışmaları üzerine dağılırken, komisyonun HDP'li üyesi Meral Danış Beştaş, son gelişmeler üzerine partilerinin yetkili kurullarını toplayarak değerlendirme yapacaklarını söyledi. Beştaş, "Dayatmalarla değil, şeffaf katılımcı bir yöntem ile Anayasa yapımının halk ile birlikte bu sürecin devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun HDP'li üyesi Meral Danış Beştaş, dünkü tartışmalardan sonra dağılan uzlaşma komisyonu ile ilgili HDP'nin bundan sonraki tavrının partinin yetkili kurullarında yapılacak olan görüşmelerden sonra belirleneceğini söyledi. HDP'li Beştaş, son gelişmelerden sonra kendilerinin de yetkili kurulları ile bir araya geleceklerini belirterek, şöyle dedi:

"Bu mevcut durumu tartışacağız. Anayasa yapım süreci ile ilgili yaklaşımımızı kamuoyu ile paylaşacağız. Anayasa yapım sürecinin gerçekten halk ile birlikte katılımcı bir yöntemle yapılması gerektiği konusunda ısrarcıyız. Her türlü dayatmaya karşıyız. Dayatmalarla değil, şeffaf katılımcı bir yöntem ile Anayasa yapımının halk ile birlikte bu sürecin devam ettirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu böyle aceleye, oldu-  bittiye getirilecek tek partinin düşüncelerini yansıtan bir yöntem ile olmaz. Tartışmaların devam etmesi gerekiyor. Türkiye'nin halen bir anayasası yok. Ama, bu konudaki tutumumuzu belirlemek için yetkili kurullarla bir araya geleceğiz. Durumu değerlendirip kamuoyuna açıklama yapacağız." (DHA)

Editör: Wan Haber