Wan Haber Merkezi

Pazar günü Van’da yapılacak yürüyüşe ilişkin  DBP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısına DBP-HDP İl ve İlçe Yöneticileri,  Van TUYAD-DER Yöneticileri ile STÖ temsilcileri katıldı.

Basın toplantısında konuşan DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran, “ AKP hükümetinin 7 Haziran seçimlerinden sonra Kürt halkına karşı başlatmış olduğu sistemli savaş konsepti  dün gece itibariyle devreye ordu güçlerinin de girmesiyle yeni bir aşamaya girdi. Halkımız büyük bir katliam  tehdidi altındadır. Camiller ve okullar boşaltılarak askeri yığınak yapılmıştır. Öğretmenlerin adeta tatile çıkar gibi ilçelerden gönderilmesi yapılacak büyük katliamların habercisidir.”  dedi.


BARIŞTIRAN: HALKIMIZ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ
Halkın derhal harekete geçmesi gerektiğini anlatan Barıştıran, “  Eli yüreğinde tüm halklarımız, bu savaş konseptine karşı çıkmalı ve derhal harekete geçmelidir. Kürt halkının geleceğini demokratik eylemlerin belirleyeceği kritik ve tarihsel günlerden geçiyoruz. Topyekün bir duruşla halkımız rolünü oynayacak ve katliamlara geçit vermeyecektir.B izler AKP’nin kirli savaşına karşı  DBP, HDP  ve TUHAY-DER olarak kesintisiz demokratik eylem planlarımıza  Van yerelinde yapacağımız etkinliklerle karşı duracağız” şeklinde konuştu.

 

Editör: Wan Haber