VanEkspres - Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 10 Temmuz’da Eş Genel Başkan Sezai Temelli başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) sonuç bildirgesi açıklandı. 

Bildirge'nin ilgili kısmı şu şekilde:

Yaşanan bütün yapısal krizlerin en büyük sebeplerinden birinin de savaş politikaları olduğu gerçeğinden hareket ederek toplumun bütün kesimlerine yayılacak ve ana teması barış ve müzakerenin biricik çözüm olduğunu net bir biçimde ortaya koyan bir kampanya HDK ile birlikte başlatılacaktır.

Partimizin en önemli ilkelerinden biri olan barışı toplumsallaştırmak için mitingler, halk toplantıları, paneller, söyleşiler gibi bir dizi eylem ve etkinlik düzenlenecektir. Bu kampanya bütün demokrasi güçlerinin ve savaş karşıtı güçlerin desteği ve işbirliğiyle yürütülecektir. Kampanya çerçevesinde ilk etapta Diyarbakır, İstanbul, Van, Mersin ve İzmir’de ‘Savaşa Hayır, Onurlu Barış ve Demokratik Müzakere Hemen Şimdi’ sloganları ile mitingler yapılacaktır.

Bu çerçevede ilki 22 Temmuz 2019 tarihinde Amed’te Bölge Mitingi gerçekleştirilecektir. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ise farklı kentlerde aynı slogan ile büyük kitleleri buluşturmayı hedefleyen bölge mitingleri organize edilecektir. (VanEkspres)

Editör: Wan Haber