HDP Van Milletvekili Adem Geveri Erciş ilçesinde gerçekleşecek DBP Kongresi için Ankara’dan Van’a geldi. Geveri’nin aracı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz geldiği için havaalanında yer kalmadığı gerekçe gösterilerek havaalanına alınmadı. Duruma tepkisini oturma eylemi yaparak gösteren Geveri, bir süre sonra eylemini sona erdirdi. AKP’liler ve polisler, Geveri’nin koluna girerek onu kaldırdı.

Kendisine yapılan muameleye sinirlenen Geveri, “Allah rızası diyoruz, din iman diyoruz, gördüğümüz muameleye bak. Bakan gelsin selam vereceğim gitsin. Gördüğüm muameleye bak. Bırakın milletvekilliğimi benden alın. Saygısızlık yapmaya gerek var mı? Millet bizi izliyor. Arabamı nasıl içeri almazsınız, ne haddinize. Binlerce araba gelmiş, yardakçılar hepsi burada, benim arabam buraya gelemiyor ama. Hayret bir şey, ne var elimde bıçak mı var? Nasıl beni çekiyorsunuz, hırpalıyorsunuz? Arabam burada içeri alamıyorum” ifadeleriyle tepkisini belirtti.

Konuya ilişkin Bakanla görüşmek isteyen ancak görüştürülmeyen Geveri Bakanın konvoyundaki bir aracın önünü kesti. Geveri’ye müdahale eden polisler onu arabanın üstüne yüz üstü serdi. Bununla yetinmeyen polisler Geveri’yi yerde sürükledi. Kendisine yapılanları kızan Geveri, AKP Van Milletvekili Beşir Atalay ve Van Valisi İbrahim Taşyapan Van İl Emniyet Müdürü’nü aradı. Ancak telefonuna yanıt veren olmadı. Geveri de aracına binerek havaalanından ayrıldı.  Haber: Habervantv Video: Merkürhaber

Editör: Wan Haber