Wan Haber Merkezi

HDP Van İl Binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, HDP Van Milletvekili Adem Geveri ve HDP Van İl Yöneticileri katıldı.

basın toplantısında konuşan HDP Van İl Yöneticisi Özgür Aras,  AKP hükümetinin yıllardır sürdürdüğü  baskı ve tutuklama operasyonlarının   son aylarda ivme kazanarak devam ettiğini belirtti.  Türkiye halklarının 7 Haziran’da elde ettiği seçim başarısını hazmedemeyen ve iktidarını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan AKP hükümetinin Kürt siyasetçiler ve Türkiye devrimcileri üzerinde baskılarını arttırdığını kaydeden Aras, “  Toplumsal muhalefeti  bastırmak ve bu şekilde totaliter , faşist sistemini  hayatımızın her alanına yerleştirmeye çalışıyor. AKP’nin  baskı ve tutuklama operasyonları çerçevesinde her gün onlarca kişi gözaltına alınıyor ve hukuksuz bir biçimde tutuklanıyor. Son olarak Malatya’da ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok,  PM Üyesi Soner Çiçek ve DBP Van eski İl Yöneticisi Fadıl Barıştıran gözaltına alındı.” Diye konuştu.

Söz konusu baskı ve yıldırma politikaları ile hiçbir sonuç alınmayacağını dile getiren Aras, “  Bu yöntemlerin sosyal ve siyasal hiçbir problemi çözmeyeceği ortadadır. Halkın siyaset yapması önündeki engellerin kaldırılması ve andi-demokratik uygulamalara son verilmesi için hükümete bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Demokratik siyaset yürüten arkadaşlarımıza yönelik bu baskı politikalarını kınıyor ve derhal serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.”  Dedi.

Aras’ın ardından söz alan HDP Van Miletvekili Adem Geveri’de, Yüksekova’da operasyonların bitmesine rağmen sokağa çıkma yasaklarının sürmesini eleştirdi.  Hükümete bu politikalarından vazgeçme çağrısı yapan Geveri, mecliste dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin de şunları söyledi : “ TBMM meclisi halkın meclisidir. Bizde bu bakımdan bize yönelik bu linç saldırılarına karşı direnmeyi sürdüreceğiz.”

 

Editör: Wan Haber