HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin HDP İl binasında basın toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkanı Ayhan Aygün, HDP PM Üyesi Abdurrahman Doğar, Özgür Zeydanoğlu,  İl ve İlçe Örgütleri, Barış Anneleri, TJA Aktivistleri katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP İl Yöneticisi Leyla Işık, “ 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanımız ve Van Milletvekilimiz Figen Yüksekdağ’ın hakkında kesinleşmiş Hapis cezası gerekçe gösterilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milletvekilliği düşürülmüştür. Meclis kürsüsünde de eşitliği, kardeşliği, adaleti ve özgürlüğü savunan Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesi milyonların iradesine vurulmuş bir darbedir. Her gün bir HDP vekilinin gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla HDP’nin meclis ve sokağın dışına itilmek istenmesi aşikardır.  HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekilimiz Figen Yüksekdağ’da meclise adım attığından beri AKP’nin hedefinde ki vekillerden birisi oldu. Kürt halkına yapılan saldırılara sessiz kalmayan işçilerin, kadınların, gençlerin, mağdur ailelerin ve tüm ezilenlerin yanında olan Figen Yüksekdağ’ın haksız yere tutuklu bulunmasının ardından vekilliğinin de düşürülmesi de tesadüf değildir. Bu yüzden baskı, tehdit, ve medya manipülasyonları  ile referandum kampanyası yürütüyorlar. Her geçen gün büyüyen hayır cephesinde korku ve panik havası yaratmaya çalışıyorlar. Başta HDP’ye oy vermiş 6 milyon insan olmak üzere demokrasiye inanan herkesi tek adam keyfiyeti ve tahammülsüzlüğü ile Figen Yüksekda’ın vekilliğinin düşürülmesine hayır demeye ve tepki göstermeye çağırıyoruz’’ diyerek konuşmasını bitirdi. (vanekspres)

Editör: Wan Haber