Van'da 10 Eylül'de merkez ve 8 ilçede eş zamanlı düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 22 kişiden 6'sı tutuklandı.

Van'da aralarında HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak ve HDP Özalp İlçe Eş Başkanı Burhan Atmaca'nın da bulunduğu çoğu DTK ve HDP üye ve yöneticisi 22 kişi gözaltına alındı. 24 saat avukat görüş yasağı kararı getirilen 22 kişi 3 gün sonra adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadesi sonrası 1 kişi serbest bırakılırken 13 kişi tutuklama talebiyle, 8 kişi de adli kontrol uygulaması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Tutuklanma talebiyle sevk edilenler şöyle: Burhan Atmaca, Hasan Güven, Nesibe Akdağ, Sait Kılıç, Abdullah Keleş, Dilan Yıldız, Fatih Şahin, Fikret Doğan, Mehmet Karabıyık, Vahdettin Uca, İbrahim Sungur; Yadişen Karabulak, Bahattin Yavuz.

Adli kontrol uygulaması talebiyle mahkemeye sevk edilenler ise şöyle: Şefik Umaz, Ertuğrul Korkmaz, Esra Babur, Ahmet Karadeniz, Mehmet Rahim Pekür, İhsan Yenigün, Necmettin Acar, Mustafa Özcan.

6 KİŞİ TUTUKLANDI
"Terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden Sait Kılıç, İbrahim Sungur, Fikret Doğan, Yadişen Karabulak, Dilan Yıldız ve Nesibe Akdağ tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. (EVRENSEL)

Editör: Wan Haber