Halkların Demokratik Partisi (HDP), Van'ın Tuşba ilçesinde seçim bürosu açtı.

Açılışa, HDP Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgeökçe Ertan, HDP Tuşba Belediyesi eşbaşkan adayları Ayşe Minaz ve Yılmaz Berki, DBP Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, HDP Tuşba ilçe yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Açılış sonrası konuşan HDP Tuşba Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayşe Minaz, açlık grevi 93 güne ulaşan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in durumuna dikkat çekti.

31 Mart'ın kayyumlardan hesap sorma günü olacağını vurgulayan Minaz, alınacak belediyelerin halk ile yönetileceğini söyledi.

Son olarak konuşan HDP Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan da kar yağışına rağmen her büro açılışlarının mitinglere dönüştüğünü söyledi.

Halkın, yaratılan korkuya rağmen HDP’yi sahiplendiğini belirten Özgökçe, “Zulme karşı direnmek insanlık onuruna sahip çıkmaktır. Sayın Leyla Güven’de bugün insanlık onuruna sahip çıkıyor. Güven 93 gündür açlık greviyle insanlığa bir yol açma uğraşı veriyor. Milyonlar açlık grevinde olanların yanında ve taleplerinin karşılanmasını istiyor” ifadesinde bulundu.

‘TUŞBA YA ME YE, VAN YA ME YE, BAJAR YA ME YE’ Kardeşliğin, barışın, adaletin ve özgürlüğün çağırısını yapmayı sürdüreceklerini söyleyen Özgökçe, "Bütün haklarımızla bunu inşa edeceğiz. Van’da yaşayan kendini halk ve toplum olarak nasıl tanımlıyor ise bizim gönlümüzde, kucağımızda ve kapımızda her zaman açıktır.

Bu topraklarda hangi halk yaşıyorsa birlikte kardeşlik, barış ve eşit yurttaşlık temelinde mücadele vermeliyiz. HDP olarak tüm halkların umuduyuz. Bu kentti renkleriyle, dilleriyle ve kültürleriyle hep birlikte yönetmeye geliyoruz. 31 Mart günü kayyumlardan hesap sormaya geliyoruz. Tuşba Ya Me Ye, Van Ya Me Ye, Bajar Ya Me Ye” dedi. Adaylar konuşmalar ardından yurttaşlarla sohbet etti. (VAN HABERDAR)

Editör: Wan Haber