HDP'nin açıklamasında "Yaralıların ve cenazelerin bir an önce hastanelere naklinin sağlanmasına ilişkin hükümetin sorumluluğunu tekrar hatırlatıyor, sonuç alınamadığı sürece demokratik tepkimizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz" denildi.

HDP Basın Bürosu’ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:“Cizre’de  özel harekâtçılar tarafından yapılan bombardıman sonucu bir binanın bodrum katında mahsur kalan ve bugüne kadar kurtarılmayı bekleyen sivil yurttaşlarımızın yedisi yaşamını yitirmiş, geriye kalan yaralı yurttaşlarımız ise hala kurtarılmayı beklemekte, HDP milletvekilleri olarak bizlerin de vahşet bodrumunda mahsur kalan yurttaşlarımızın hastanelere nakledilmesi için demokratik mücadelemiz sürmektedir. Bilindiği gibi, bu kapsamda yaptığımız tüm görüşmelere rağmen yaralıların ve cenazelerin hastanelere nakledilmemesinden ötürü milletvekillerimiz açlık grevine başlamıştı.

Vahşet Bodrumundaki yaralılar ve cenazelerin bekletilişinin on altıncı günü, açlık grevi eylemlerimizin on ikinci günü, Vahşet Bodrumundan haber alamamamızın dokuzuncu gününde, Mardin Milletvekilimiz Sayın Erol Dora, Iğdır Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Adıyaman ve Urfa Milletvekilimiz Sayın Dilek Öcalan açlık grevini devralmışlardır. Bu itibarla, vahşet bodrumundaki yaralıların ve cenazelerin bir an önce hastanelere naklinin sağlanmasına ilişkin hükümetin sorumluluğunu tekrar hatırlatıyor, sonuç alınamadığı sürece demokratik tepkimizi sürdüreceğimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.” (DHA)

Editör: Wan Haber