Seçim çalışmalarını sürdüren HDP Van İl Örgütü ve Milletvekili adayları gruplara ayrılarak halkla buluşuyor. Bu çerçevede HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP Van Milletvekilleri Adem Geweri, Remzi Özgökçe, HDP Van Milletvekili adayı Bedia Özgökçe Ertan, HDP Tuşba İlçe Eş Başkanları Hatice Çoban, Timur Sayyiğit ile Belediye Meclis üyelerinin bulunduğu HDP heyeti ilk olarak Açık Oto Pazarını ziyaret ettikten sonra Tuşba’nın Özkaynak, Gülsünler, Kolstan, Dilimli, Koç ve Adıgüzel köylerine giderek halkla bir araya geldi. HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve Tuğba Hezer İpekyolu’nda,  Selami Özyaşar ve Lokman Ergün’de Edremit İlçesinde halkla bir araya geldi.

Köy gezilerinde konuşan HDP Tuşba İlçe Eşbaşkanı Timur Sayyiğit,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Kasım’da başarılı olması halinde zulmünü daha da artıracağını belirterek halkı HDP etrafında kenetlenmeye çağırdı.

HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi’de köylülere hitaben yaptığı konuşmalarda, halk olarak hergün cenaze kaldırdıkları bir ortamda seçime gittiklerini söyledi. Halk olarak çok büyük acılar yaşadıklarını kaydeden Dilekçi, ancak kimsenin bu acılar üzerinden saltanat sürmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. Konuşmasında her karanlık gecenin mutlak aydınlık bir sabahı olduğunu dile getiren Dilekçi, “El-ele verirsek barış içinde yaşayacağımız günler çok yakındır. Bu savaş herhangi bir halkın ya da vatan savaşı değil Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saltanat savaşıdır. İşte tüm bunlara dur demek için lütfen sandıklarımıza sahip çıkalım. Onlara gidecek tek bir oy bile bizden bir can gitmesi anlamına geliyor, lütfen buna izin vermeyelim.” Dedi.

HDP Van Milletvekili adayı Bedia Özgökçe Ertan’da yaptığı konuşmada, “Bu halk onurlu bir halktır, bu halk asla onurundan vazgeçmeyecek. Kürtler insanlık, adalet ve eşitlik için yüzyıldır direniyor. Kürt halkı bugünlere kolay gelmedi. 13 yıldır her türlü hile ve entrikaya rağmen özgürlük umudumuz hiç azalmadı ve 7 Haziran’da bu umudumuz daha da güçlendi. İşte bu yüzden 7 Haziran’dan bu yana bin kişiyi öldürdüler.  Çünkü; korkuyorlar., yargılanmaktan korkuyorlar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar, barış isteyen halkın karşısında kimse duramaz. Biz savaş istemediğimiz için barış gelecek.Onlar 1 Kasım’da zulüm saltanatlarını devam ettirmek istiyorlar. Bu nedenle 7 Haziran’da oylarımızı daha da arttırmak zorundayız.” Şeklinde konuştu.

HDP heyetini büyük bir coşkuyla karşılayan halk sık sık, ‘Bizler HDP’ sloganı attı. HDP heyeti ardından köylülerle birlikte halay çekti.

İPEKYOLU
HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer, Lezgin Botan’da İpekyolu ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra akşam saatlerinde Bostancı ve Vali Mithat Bey Mahallelerinde düzenlenen toplantılarda halkla bir araya gelerek 1 Kasım seçimlerinin önemine değindi. 

‘ 1 KASIM SEÇİMLERİ ZULÜME KARŞI BARIŞIN ZAFERİ OLACAK’
Halk toplantılarında konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, 1 Kasım seçimlerinin barış, özgürlük ve adalet isteyen HDP ile zulüm saltanatını sürdürmek için Erdoğan ve AKP zihniyeti arasında geçeceğini belirtti. 

‘ZULÜM SARAYI YIKILACAK’
HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer’de,  7 Haziran’dan kendisine başkanlık için oy vermedi diye Kürtleri cezalandırmaya kalkan Erdoğan’ın Kürtler tarafından sandıkta cezalandırılacağını ve zulüm sarayının yıkılacağını ifade etti.

EDREMİT
HDP Van Milletvekili Selami Özyaşar ve Milletvekili adayı Lokman Ergün’de Edremitte esnaf ve halk toplantılarına katılarak, halkla görüş alışverişinde bulundu. Halka seslenen HDP Milletvekili Lokman Ergün, Kürt halkının yürüttüğü mücadelede sonuna kadar haklı olduğunu ve bu yüzden asla kaybetmeyeceğini vurguladı. Mevcut iktidarın çeşitli entrikaları devreye sokarak yeniden iktidarını sürdürmenin hesaplarını yaptığını söyleyen Ergün, 1 Kasım’da bunu dur diyeceklerini kaydetti.

Editör: Wan Haber