22 Nisan Kürt Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan Ataş ve Orhan, Kürt basın geleneğinin 118 yıl önce 22 Nisan 1898’de Mithat Bedirxan’ın Mısır’ın Başkenti Kahire’de çıkardığı Kürdistan Gazetesi ile başladığını ifade etti.

Açıklamada devamla şöyle denildi :  “ Musa Anter, Gurbetelli Ersöz ve Ferhat Tepe’lerden bize miras kalan  Kürt gazeteciliği ilk yayına başladığı günden bu yana ateşten bir gömlek oldu. Binlerce Kürt gazeteci bugüne kadar sokak ortasında infaz edilmiş, sürgüne tabi tutulmuş ve cezaevlerine konmuştur. Türkiye bugün en çok gazetecinin tutuklandığı ülkeler sıralamasında maalesef ilk beş arasında yer almaktadır.

90’lı yıllarda gazete binaları bombalanan, sokak ortasında faili belli infazlarla katledilen Kürt gazeteciliğine yönelik saldırılar devam ediyor. Sadece son 3 ay içinde Dicle Haber Ajansı’nın 8 Muhabiri gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanmıştır. Türkiye’de gazetecilere dönük baskı ve yıldırma politikaları her gün artarken; tamamen iktidar güdümlü bir basın hedefleniyor. İşte buna karşı direnen ve mesleğinin ilkelerinden taviz vermeyen, halklara doğru bilgiyi aktarmak için canını ortaya koyan tüm Kürt gazetecileri ile sonuna kadar dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha belirtiyor ve  tutuklu bulunan tüm gazetecilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Gerçekleri halka aktarmak için katledilen tüm gazetecilerimizi saygıyla anıyor; Kürt gazetecilerin 22 Nisan Kürt Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. “  Vanaktuel

Editör: Wan Haber