ANKARA - HDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, hasta tutsakların durumuna ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. Görüşmenin ana gündemini ise cezaevlerinde bulunan hasta tutsakların durumu oluşturdu.

Görüşmeye ilişkin DİHA'ya konuşan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, görüşmenin olumlu geçtiğini ve hasta tutsakların durumuna ilişkin detaylı bilgiler paylaştıklarını belirtti.

Sarıyıldız, "Bu durumun öncelikle siyasi değil insani bir durum olduğunu söyledik. Ölümcül hasta tutsakların bırakılmasının önündeki engelleri belirttik. Bu insanlar bu durumda iken bizim olumlu yaklaşmamızı beklemeleri gerektiğini söyledik. İnsanlığımızdan utanır hale geldiğimizi ve bu tutumu kabul etmeyeceğini söyledik. Halil Güneş arkadaşın durumunu anlattık. Adalet Bakanı onun bırakıldığını zannediyor. Bırakılmadığını belirttik" dedi. 

Sarıyıldız, Bakan Bozdağ'ın anlattıklarını dikkatlice dinleyip notlar aldığını ve gerekli yerlerle görüşmeler yapacağını söylediğini belirtti. 

Editör: Wan Haber