Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında tek cümlelik konuşma yaptı. Demirtaş, partisinin en kısa grup toplantısını gerçekleştirdi.


Konuşmasını tek cümleyle özetleyeceğini söyleyen Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Biz var oldukça sen başkan olamayacaksın” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında sıradışı bir uygulamaya imza attı. Kürsüye çıkan Demirtaş, gruba katılanları selamladıktan sonra konuşmasını tek cümleyle bitireceğini söyledi.

“Bugün kürsüye sadece bir cümle söylemek için çıktım” diyen Demirtaş, “Halklarımıza verdiğimiz demokrasi ve barış ilkelerimizden asla vazgeçmeyeceğimize söz verdik” dedi.

“Biz bir pazarlık partisi değiliz” diyen HDP Eş Başkanı, “AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı asla olmayacak. Kirli bir alışveriş, işbirliği asla olmadı, asla olmayacak” dedi.

Demirtaş, “Tek bir cümleyle Türkiye’ye bütün bu sorunların çözümünü hatırlatmak isterim.Sayın Recep Tayyip Erdoğan, HDP var oldukça, HDP’liler bu topraklarda nefes aldığı müddetçe, sen başkan olamayacaksın” dedi.

Demirtaş, üç kez “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Wan Haber