HDP'ye son dakika silahlı saldırı saldırı şoku... HDP'nin genel merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ilk ulaşan bilgilere göre kimse yaralanmadı.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi sabaha karşı 04.00 sularında silahlı saldırıya uğradı. Güvenlik görevlisi polisin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada sokakta park halindeki araçlara da kurşun isabet etti.

Alınan bilgiye göre, sabaha karşı saat 04.00 sularında Büklüm Sokak'ta bulunan HDP Genel Merkezi'ne yaklaşan araçtan ateş açıldı. Saldırganların açtığı ateş sonrası bina önündeki parti tabelasına kurşun isabet etti. Parti binasını koruyan polis saldırganlara ateşle karşılık verdi. Yaşanan çatışmada sokakta bulunan araçlara kurşun isabet etti. Saldırganlar geldikleri araçla olay yerinden uzaklaştı. HDP Genel Merkezi'ne gelen Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri çalışma yapıyor. Polis saldırganların yakalanması içinde çalışmalarına devam ediyor.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN AÇIKLAMA

Olayı HDP Ankara Milletvekili Adayı ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder, kendi Twitter sayfasında paylaştı. Önder, "Genel merkezimiz sabaha karşı silahlı saldırıya uğradı. Provokasyon devam ediyor. Yılmayacağız" notunu paylaştı.

HDP'DEN HÜKÜMETE UYARI

HDP Merkez Yürütme Kurulu, genel merkez binasına düzenlenen silahlı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Hükümeti seçim güvenliğini sağlaması yönünde uyarıyoruz ve faillerin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz" denildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; "Genel Merkez binamız bugün sabaha karşı silahlı saldırıya uğramıştır. Yoldan geçen bir araçtan pompalı tüfekle açılan ateş sonucu parti binamız ve binamızın önünde asılı olan bayraklar zarar görmüştür. O saatte partide görevli olan gece nöbetindeki parti çalışanımız ve güvenlik kulübesindeki polis memurları yara almamıştır. Bu kendini kaybetmiş zihniyete boyun eğmeyecek, provokasyon peşindeki bu acınası zihniyetin sahiplerinin ülkenin geleceğini karartmasına asla izin vermeyeceğiz. Halkların Demokratik Partisi olarak, eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve adalet mücadelemizi, bu değerlerin gözü kara düşmanlarına karşı tüm alanlarda kararlılıkla sürdüreceğiz. Haziran 2015 seçimlerinde meclise girerek toplumsal barış ve adaletin en büyük güvencesi olacağız. Bu tür provokasyonlarla bizi durduracağını veya yıldıracağını sananlar yanıldıklarını görecekler. Hükümeti seçim güvenliğini sağlaması yönünde uyarıyoruz ve faillerin bir an önce yakalanmasını bekliyoruz.” 

Editör: Wan Haber