Zor ve zahmetli bir dönem geçirdiklerini belirten Demirtaş, “Bugün herkesin sandık başlarında olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Demirtaş,”Sandığa ne girmişse o çıksın istiyoruz” dedi.

Demirtaş’ın, oy kullanırken yaptığı açıklama şöyle:

“Zorlu, zahmetli, sıkıntılı bir seçim kampanyasını tamamlamış bulunuyoruz. Bugün halkımız sandık başında olacak. Bütün temennimiz, dileğimiz sandıklar açıldığında Türkiye’nin barışına, demokrasisine yol açacak bir sonuç çıkması. Seçim kampanyası adil bir yarış içinde geçmedi. Demokratik bir yarış yaptık diyemeyeceğiz. Biz Türkiye’de umudu büyütmeye, kardeşlik sevdasını büyütmeye çalıştık. Sandıklar açılmadan bunu başardığımıza ve kazandığımıza inanıyorum. Bugün herkesin sandık başında olmasını yürekten temenni ediyorum. Sandıktan yarınlarımız çıkacak. Bu sonuç sadece bugünü ilgilendirmeyecek. Hep birlikte özgür yarınları yaratacağımıza inanıyorum. Seçim sonuçları ne olursa olsun hiç kimse umutlarını yitirmesin. Seçimlerin hiç kimsenin kendisini ikinci sınıf yurttaş hissetmediği yeni anayasaya vesile olmasını diliyorum. Sandığa hangi zarf atıldıysa sonuçlara da o yansısın istiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın.”
 

3-246.jpg


Yüksekdağ oyunu Van’da kullandı
Selahattin Demirtaş’tan daha önce oy kullanan HDP’nin diğer Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise seçim sandığına Van’da gitti. Oy kullanan Yüksekdağ’a, sandık müşahitleri; “Gözünüz arkada kalmasın” dedi. Yüksekdağ da, Twitter hesabından tüm sandık müşahitlerini ve gönüllüleri selamladı.

Figen Yüksekdağ, oyunu Van’ın merkez ilçelerinden olan İpekyolu İlçesi Şerefiye Mahallesi’ndeki Zaferler İlk ve Ortaokulu’ndaki 2178 Nolu sandıkta kullandı. Oyunu verdikten sonra açıklama yapan Yüksekdağ, seçimlerin tüm vatandaşlara hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunduktan sonra şunları söyledi:

“Oldukça zor yollardan geçip, bu sandıklara geldik. Bu sandıklardan çıkan sonuçların yaşadığımız onca zorluğa rağmen en iyi sonuçları ortaya çıkaracağına inanıyorum. Bu sandıklarla buluşabilmek ve kavuşabilmek için sandıklarda demokratik irademizi ortaya koyabilmek için partimiz olarak, partimize gönül verenler olarak, çok yoğun bir mücadele verdik. Bu bir demokrasi mücadelesiydi. İşte bu sandıklara ulaşma mücadelesiydi, siyasi iktidar bu sandıkları ulaşılamaz hale getirme gayreti içerisine girdi. Mevcut iktidarın sahipleri bu sandıklarda yenilgisinin çıkacağını çok iyi bildiği için adeta bu sandıklara karşı antidemokratik hücum gerçekleştirdi. Ama bizler bütün antidemokratik hücumlara karşı demokratik duruşumuzu savunduk ve koruduk. Ben bugün inanıyorum ki zor yollardan gelip ulaştığımız bu sandıklarda Türkiye’nin demokrasisi çıkacak. Türkiye’nin geleceği çıkacak. Yeni yaşam çıkacak. Van halkı da, bölge halkı da, bütün Türkiye halkı da böyle bir demokrasiyi hak ediyor. Yeni bir yaşamın, aydınlık bir geleceği hak ediyor. İnşallah bütün Türkiye için en hayırlısı ve en iyisi olur, 7 Haziran seçimleri Türkiye için yeni bir geleceğin kapısını açar.”

Yüksekdağ, ardından beraberindeki partililerle okuldan ayrıldı. (DHA, ZETE)

Editör: Wan Haber