HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Adayı Figen Yüksekdağ, Van'ın Çaldıran ilçesinde partisinin seçim mitingine katıldı. Sabah saatlerinde yüzlerce araçlık konvoyla Erciş yol ayrımında karşılanan Yüksekdağ, halkı zafer işaretleri ile selamlayarak konuşmasına başladı. Bütün halkların haklarını savunduklarına dikkat çeken Yüksekdağ, "Bu girdiğimiz onurlu yolda hep beraber dirençle yürüyeceğiz. Zafer menziline ulaşacağız. HDP her yerde yeni bir soluk ve ses oldu. HDP bütün Türkiye halklarının umudu ve geleceğin umudu oldu. Akdeniz ile Van denizini, Ağrı ile Torosları birleştiriyoruz. Birleşmez denilen dağ ve denizler bizimle birleşiyor. 7 Haziran'da halklar kucaklaşacak" diye konuştu.


'Türkiye halklarının düşmanlarının sinsi ve kalleşçe karşılarına çıktığını' söyleyen Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar savaş siyasetinin dilini kullanıyor. Coşkumuzu baskılarla saldırılarla karartmaya çalışıyorlar. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet çalışmalarımıza mani olmayacak. Biz varız, var olmaya devam edeceğiz. HDP’nin karşısına şovenistleri çıkardılar. Her yerde seçim çalışması yürütenler hapsedildi, tutsak edildi ama kimse umudu ve özgürlüğü tutsak edemez. Kimse bizim özgürlük davamıza, hareketimize bir sınır ve barajlarla engel olamaz. Bizi hapishanelere koyarak yolumuzdan alıkoyamazsınız. Analarımızın artık yüzünün gülümsemesinin zamanı geldi, artık bu halkın yüzü gülecek." 

 

“ÖCALAN'A SÖZÜMÜZÜ UNUTMAYACAĞIZ”
7 Haziran'da büyük bir zaferle meclise gideceklerini ifade eden Yüksekdağ, halkların kardeşliğini ve yeni yaşamı inşa edeceklerini söyledi. Yüksekdağ, yaşamlarını yitirenlerin emeğine de değinerek şöyle konuştu: "Onların varlığı, gücü bizim direncimiz oldu, bizim kazanma azmimiz oldu. Hapishanelerde özgürlük mücadelesi veren tutsak arkadaşlarımızı da unutmayacağız. Halklarımız demokratik bir geleceği için barışın elçisi Sayın Abdullah Öcalan’a verdiğimiz sözü unutmayacağız. 8 Haziran’da kardeşliğin ve umudun tohumlarını Türkiye’de ekmeye başlayacağız. Size söz veriyoruz. 7 Haziran’da barış kazanacak. Bu barışın önüne geçmeye çalışanlar panik içerisinde, partimize saldıranlardan medet umuyorlar. Bu halk saldırılarla sürekli sınandı, ama biz barajları ve sınırları aştık." 

Yüksekdağ, buradaki mitingin ardından il merkezine gitti. 

Editör: Wan Haber