HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Öcalan’ın hiçbir zaman serbest bırakılması eksenli bir talebi olmamıştır. Kilit nokta asla olmadı” dedi. 

 


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi'nde ‘Ortadoğu'da Çatışmalar ve Türkiye Kamu Düzeni’ konulu panel düzenlendi. Panele HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Mazlum- Der Genel Koordinatörü Nurcan Aktay katıldı. Yüksekdağ, Zenderlioğlu katıldı. Yaklaşık 2 saat süren panelin ardından HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, gazetecilerin çözüm sürecine dair sorularını yanıtladı.

 

 

Yüksekdağ, İmralı’ya giden heyetin Abdullah Öcalan’la görüşmelerini artmasını değerlendirerek, “Yaşanan bu durum çözüm süreci açısından daha dinamik bir aşamaya geçildiğinin işaretidir. Daha fazla gidişler olacak. Çözüm sürecinin hızlanması anlamında uzun süredir yoğun bir beklenti vardı. Bu beklentinin yaşama geçmesi açısından umut verici bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Sonuçları belirli aralıklarla belli dönemlerde kamuoyu ile paylaşılacağız” şeklinde konuştu.

 


Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağı iddialarıyla ilgili Yüksekdağ, “Bu iddiaların doğruluğu konusunda bir şey söyleyemem. Öcalan'ın hiçbir zaman, kendi pozisyonuyla ilgili serbest bırakılma eksenli bir talebi olmamıştır. Kilit nokta asla olmamıştır. Benim bir bilgim yok. Bizim bilgimiz dahilinde olan tartışma gündemimizde olan bir konu değildir” dedi.

 


Murat Karayılan’ın, “Çözüm süreci başarıyla sonuçlanırsa Abdullah Öcalan 2015 yılında kongreye katılacak” sözlerini değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı, “Böyle bir açıklama elbette beklenti olarak ifade edildi. PKK'nin bir yöneticisidir ve elbette kendi lideri olarak gördüğü bir siyasi şahsiyetin kendi kongresinde olmasını istemesi, umması ve dilemesi kadar olağan bir şey olamaz" ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber