Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Van İl Başkanı Harun Okay, HDP Cumhurbaşkanı Adayı ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Van mitinginin başarılı geçtiğini söyledi. Miting sonrası çıkan olaylar nedeniyle mağdur olan esnafa geçmiş olsun dileklerini ileten Okay, “ Demek ki birileri içimize sızabiliyor, bir şekilde problem çıkarabiliyor. Bizde parti olarak bu olaylarla ilgili çalışma başlatıyoruz ” dedi.

İlhan Siyahtaş

HDP Cumhurbaşkanı Adayı ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mitingi sonrası bir grup göstericinin Cumhuriyet Caddesinde çıkarmış olduğu olayları  ve mitingi değerlendiren HDP Van İl Başkanı Harun Okay esnafı, vatandaşları mağdur ve huzursuz eden olayları tasvip etmediğini belirtti.  Okay,  “ Önceki günkü mitingde birileri mitingimizi, görkemli kalabalığımızı kabullenemedi ve problem çıkardı” dedi.

DEMİRTAŞ’IN FARKLILIĞI VAR

Selahattin Demirtaş’ın partilerinin adayı ve genel başkanı olduğunu belirten Harun Okay,  “ Partimizin genel başkanı olmasından dolayı desteklememiz gereken bir adaydır. Selahattin Demirtaş’ın farklılığı var. Bu farklılıkta Selahattin Demirtaş’ın halkın adayı olmasıdır. Selahattin Demirtaş üç aday içerisinde halka alternatif olarak, kendini gösteren, halkın duygularını yansıtan, halkın acılarını hisseden, hissetiği acıları dile getiren bir cumhurbaşkanı adayıdır. Bu anlamda Türkiye’nin her tarafından ciddi anlamda büyük destekler alıyor. Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın yaratmak istediği dünya, halkın gerçekten kendini temsil edebileceği, Türkiye’nin en üst koltuğunda olup da neler yapabileceğini gösterebilecek tek adaydır. Bu anlamda miting alanlarına, sokaklara ve vatandaşa yansıyor. Çünkü halk Selahattin Demirtaş’ta kendisini görebiliyor. Halk kendi acısını Selahattin Demirtaş’ın hissettiğini biliyor. Ayrımcılık yapmadığını biliyor, bölüştürmeye kalkmadığını biliyor. Bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman diğer adaylar ile karşılaştırdığımız zaman öbür adayların yaratmak istediği dünyaya karşı alternatif bir model olduğu ortaya çıkıyor ” dedi.

SAHİPLENME VARDI

Mitingine katılımın çok yüksek olduğunu vurgulayan Harun Okay,  “ Büyük bir coşku,  sahiplenme ve sevinç vardı. İnsanların, miting alanındaki hınca hınç oluşları görkemliydi.  Mitinge katılım üst düzeydeydi.  İnsanlarımız çok mutluydular. Mutluluk atılan sloganlar ile kendini gösterdi.  Özgürlüğü isteyen ve özgürlüğe hasret bir ruh vardı.  Katılım mitingin istediğimiz düzeyde geçmesini sağladı”  diye konuştu.

SEÇİMDE İDDİALIYIZ

Miting alanı için kendilerine Valiliğin izin vermediğini ileri süren HDP Van İl Başkanı Harun Okay, bilindiği üzere Cumhurbaşkanlığı yarışına üç aday katılıyor. Bu üç adaydan iki tanesi Van’da miting yapacaktı.  Ak Parti Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 31 Temmuz  günü mitingini yaptı. Bu miting normalde resmi kurumların belirlediği miting alanlarında yapılmadı. Başbakan sıfatıyla fiili bir miting yaptı. Bizlerde aynı miting alanı için Valiliğe müracaat ettik. Ancak bize aynı yer verilmedi. Tüm görüşmelerimize rağmen, bizde fiili miting yapmak istedik. Fakat fiili miting yapmamıza da izin verilmedi. Bunu üzerine bizde seçim büromuzun açılışını gerçekleştirdik. Tabi bizim önceki günkü seçim bürosu açılışıydı ve görkemli bir mitinge dönüştü. Biz parti olarak valiliğin bu tutumunu kınıyoruz. Bu tutum yaşadığımız seçimin taraflı yürüdüğünü ve eşit şartlarda olmadığını gösteriyor. Bunu da biliyoruz ki halk istedi mi hiçbir sınır, hiçbir yasak ve engel tanımıyor. Bizler bu seçimde iddialıyız ve kazanacağımıza inanıyoruz diye konuştu.

ESNAFIMIZ MAĞDUR OLMUŞTUR

 Miting sonrası çıkan olayların kendileri için de hoş olmadığını söyleyen Okay, “ Yine zarar gören, mağdur olan bizim insanlarımızdır. Mitingde genel başkanımızın gerekli uyarıları yapmasına, provokasyonlara gelinmemesi tarzında ki uyarılarına rağmen olaylar çıktı. Demek ki birileri içimize sızabiliyor, bir şekilde problem çıkarabiliyor. Bundan önceki süreçlerde de bunu gördük. Hiç kimse yaptığı bir çalışmada sorun çıkmasını istemez. Önceki gün ki mitingde birileri mitingimizi, görkemli kalabalığımızı kabullenemedi ve problem çıkardı. Tabi bizim için önemli olan insanlarımızın yaşadığı mağduriyettir. Esnafımız bu konuda mağdur olmuştur. Mağdur olan esnafımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Parti olarak çıkan olaylarla ilgili çalışma başlatıyoruz. Bundan sonra olayları önlemek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Birlikteliği sağlamak için mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi yürütürken insanlarımızın bir daha bu sıkıntıları yaşamamasını temenni ediyoruz.”  dedi.

Editör: Wan Haber