HDP Eş GeneBaşkanı Sezai Temelli, partisinin Diyarbakır İl Örgütü'nü ziyareti sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Temelli, şu ifadeleri kullandı:

 

"Çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaları yaparken daha önce de açıkladık. Çok kapsamlı ve teferruatlı bir çalışma yapıyoruz. Bunu yapmak bizim için önemli. Adaylarımızın belirlenmesinde toplumumuzun halkımızın yerel dinamiklerin bu sürece katılmasını önemsiyoruz. Bu türden kapsamlı çalışmalar yaptığımız için zamana yayıldı. Bu ayın sonuna kadar büyük bir kısmını açıklamayı düşünüyoruz ama en geç Ocak ayının ortasında bütün adaylarımız açıklanmış olacak. Çalışmalarımız hızla sürüyor, verimli çalışmalar gerçekleşiyor. Bundan halkımız ve toplum memnun. Hem merkezi hem de yerel düzeyde çalışmalarımızı sürdürdük. Adaylarımız açıklanınca yerelin memnuniyeti ile bunu test edeceğiz.

Kars adayımızın açıklanması Kars’ta büyük bir sevinç yarattı. Ayhan Bilgen’in adaylığının açıklanmasında merkezi bir iradeden çok, özellikle Kars’taki geniş toplumsal kesimlerin bir iradesi söz konusuydu. Hayırlı olsun. Sevgili Ayhan Bey hayırlı gelecektir."(Vanekspres)

Editör: Wan Haber